Ratatouille


Ratatouille
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eetlepels olijfolie
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
6 tomaten
200 gram champignons
zout, peper, tijm en laurier

Bereiding
Aubergine wassen en in plakjes snijden.
De aubergineplakjes op keukenpapier leggen en aan beide kanten de plakjes licht bestrooien met zout. Enkele minuten laten staan en dan droogdeppen met keukenpapier.
Ui in halve ringen snijden.
Knoflook versnipperen of persen.
Courgette wassen en in plakjes snijden.
Champignons met keukenpapier schoonmaken en in 4 snijden.
Tomaten wassen en in partjes snijden.
Olijfolie verhitten en hierin ui, courgette, aubergine en champignons aanfruiten.
Zout, peper, tijm, laurier en tomaten toevoegen.
Laten sudderen tot de groenten gaar zijn en een licht gebonden groentestoverij is ontstaan.
Opmerking: ratatouille kan ook koud opgediend worden.

Reacties