Doorgaan naar hoofdcontent

Eten in Laos (4)

Laotiaanse poffertjes, gemaakt van rijstemeel en banaan. Erg lekker!

Aangekomen in Vientiane, de hoofdstad van Laos (kleinste hoofdstad van zuidoost Azie).

's Avonds op zoek naar een restaurant. We weten dat hier voldoende goede restaurants moeten zijn. Maar zoals zo vaak in Azië, de twijfel: hygiene, geen klanten = niet gezellig, TL verlichting enz. We komen toevallig in een straatje met een avondlijke markt en de fantastische gerechten die te koop worden aangeboden lachen je toe. Alles ziet er zo smakelijk en aantrekkelijk uit, de geuren die je doen kwijlen. De mensen (uitsluitend Laotianen) kopen al dat lekkers en gaan er mee naar huis. Dat zit er voor ons als hotelgasten dus niet in. We vragen ons af waarom al dat lekkers niet terug te vinden is op de kaarten van de restaurants. Alleen in de eetstalletjes langs de brede Mekong kan je deze gerechten krijgen. Maar overdag ben je er langs geweest en je zag de vissen en de kippen en het vlees toen al klaar liggen in de zon, wachtend voor de bereiding op de avond. Jammer toch dat mijn maagdarmstelsel zo supergevoelig is. Ik heb de vorige jaren al teveel van mijn vakanties in dit werelddeel met buikproblemen rondgelopen en had me nu voorgenomen daar heel omzichtig mee om te gaan. Mijn god, wat je dan allemaal moet missen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.