Ingrediënten (voor 3 personen)
4 kleine aardappels
150 gram doperwten diepvries
2 stengels bosui
2 tomaten
150 gram champignons
1 rood pepertje
50 ml olijfolie
10 gram boter
6 eieren
zout
100 gram geraspte pittige kaas
Bereiding
Aardappels schillen, in kleine gelijkmatige blokjes snijden en wassen.
Aardappelblokjes samen met de doperwten 15 minuten stomen.
Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.
Tomaten wassen, in 8 snijden, zaadjes verwijderen en vervolgens in kleine stukjes snijden.
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Rood pepertje wassen, zaadjes verwijderen en versnipperen.
Bosui, champignons, tomaat en peper aanfruiten in de helft van de olie.
Intussen de tajine op een vlamverdeler op een laag vuurtje voorverwarmen.
De eieren losroeren met wat zout.
De rest van de olie in de tajine verwarmen en de zijkanten inboteren.
Alle groenten in de hete olie in de tajine doen en de eierstruif erover verdelen.
Het deksel op de tajine plaatsen en 10 minuten op een matig vuurtje laten staan.
De geraspte kaas over de omelet verdelen.
Onder deksel nog eens 3 minuten verwarmen.
Controleer of de omelet over het geheel goed gaar is.
Opdienen met stokbrood of Turks brood en eventueel een salade.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
540 kcal, 29 gram eiwit, 40 gram vet waarvan 16 gram verzadigd vet, 19 gram koolhydraten en 5 gram vezel.
Reacties