Doorgaan naar hoofdcontent

Curry met wilde aubergines


Curry met wilde aubergine
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
2 wortelen
150 gram kastanjechampignons
1 Sjanghai Paksoi
250 gram kousenband
8 kleine witte ronde aubergines (verkrijgbaar in aziatische supermarkt of toko)
8 stuks babymaïs
stukje gember
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel rode currypasta
0,5 blikje kokosmelk
zout
1 stengeltje citroengras (sereh)
2 stengeltjes bosui
100 gram cashewnoten

Bereiding
Kousenband wassen, topjes verwijderen en in stukjes van 8 cm snijden.
Kleine aubergines wassen en aanzetjes verwijderen.
Maïskolfjes wassen.
Kousenband en aubergine 10 minuten stomen, na 5 minuten de maïs toevoegen.
Uien schoonmaken en in 8 stukken snijden.
Wortelen schoonmaken, wassen en in niet te kleine stukken snijden.
Paksoi wassen en het stengelgedeelte in niet te kleine stukken snijden, de bladeren apart houden.
Ui, wortel en paksoistengels aanfruiten in olie en enkele minuten laten smoren.
Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Champignons en paprika toevoegen aan de andere groenten en mee laten smoren.
Currypasta en kokosmelk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
De gestoomde groenten toevoegen.
Knoflook en gember versnipperen en toevoegen aan de groenten.
Bosuitjes wassen en in fijne ringetjes snijden.
Paksoiblad in reepjes snijden.
Wanneer alle groenten gaar zijn, op smaak brengen met zout en afwerken met citroengras, paksoiblad en bosuitjes.
De cashewnoten in een droge koekenpan op hoog vuur roosteren en apart bij de curry geven.
Serveer met een rijstgerecht.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

200 kcal, 5 gram eiwit, 12 gram vet waarvan 2 gram verzadigd vet, 18 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.