Doorgaan naar hoofdcontent

Snijbiet met mozzarella


Snijbiet met mozzarella
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram snijbiet
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 rode peper
nootmuskaat
4 eetlepels olijfolie
200 gram mozzarella
Fleur de sel

Bereiding
Sjalot en knoflook versnipperen
Rode peper wassen, zaadlijst verwijderen en in kleine dobbelsteentjes snijden.
Snijbiet goed wassen, harde steeluiteinden verwijderen en heel goed drogen door uit te schudden in een theedoek.
In een wok de olie verhitten en hierin kort de sjalot, knoflook en rode peper al roerend met houten lepel aanfruiten.
De snijbiet toevoegen en op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de groente laten slinken.
Nootmuskaat door de groente roeren.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en op de snijbiet schikken.
Bestrooien met fleur de sel en direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

310 kcal, 19 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.