Snijbiet met mozzarella


Snijbiet met mozzarella
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram snijbiet
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 rode peper
nootmuskaat
4 eetlepels olijfolie
200 gram mozzarella
Fleur de sel

Bereiding
Sjalot en knoflook versnipperen
Rode peper wassen, zaadlijst verwijderen en in kleine dobbelsteentjes snijden.
Snijbiet goed wassen, harde steeluiteinden verwijderen en heel goed drogen door uit te schudden in een theedoek.
In een wok de olie verhitten en hierin kort de sjalot, knoflook en rode peper al roerend met houten lepel aanfruiten.
De snijbiet toevoegen en op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de groente laten slinken.
Nootmuskaat door de groente roeren.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en op de snijbiet schikken.
Bestrooien met fleur de sel en direct opdienen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

310 kcal, 19 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties