Doorgaan naar hoofdcontent

Spinazie-polentakoekjes met ricotta

Spinazie-polentakoekjes met ricotta
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram spinazie
250 gram ricotta
3 eieren
4 eetlepels bloem
4 eetlepels polentameel (voorgekookt)
1 dl olijfolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Spinazie goed wassen, steeltjes verwijderen en goed drogen.
De spinazie in 2 delen roerbakken in enkele eetlepels hete olijfolie.
De geroerbakte spinazie overdoen in een vergiet en goed laten uitlekken, laten afkoelen.
Ricotta met peper van de molen en wat nootmuskaat losroeren.
Bloem en polentameel door het ricota-eimengsel roeren en daar na de uitgelekte spinazie.
Afdekken en een uur op een koele plaats laten rusten.
Een koekenpan verhitten met wat olijfolie.
Laat met een lepel hoopjes van het beslag in de hete olie glijden en bak op niet te hoog vuur de koekjes aan beide zijden lichtbruin en gaar.
Licht bestrooien met wat zout.
Heet opdienen met een salade.


Opmerking:
Dit recept is gebaseerd op een gerecht uit het boek van Peter Gordon "Groente opnieuw ontdekt". Ingrediënten en hoeveelheden zijn aangepast naar eigen inzicht.

Reacties

Pauline zei…
Bedankt, spinazie is momenteel super goedkoop. Ik zal deze zeker gaan uitproberen. Groet, Pauline

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.