Spinazie-polentakoekjes met ricotta

Spinazie-polentakoekjes met ricotta
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram spinazie
250 gram ricotta
3 eieren
4 eetlepels bloem
4 eetlepels polentameel (voorgekookt)
1 dl olijfolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Spinazie goed wassen, steeltjes verwijderen en goed drogen.
De spinazie in 2 delen roerbakken in enkele eetlepels hete olijfolie.
De geroerbakte spinazie overdoen in een vergiet en goed laten uitlekken, laten afkoelen.
Ricotta met peper van de molen en wat nootmuskaat losroeren.
Bloem en polentameel door het ricota-eimengsel roeren en daar na de uitgelekte spinazie.
Afdekken en een uur op een koele plaats laten rusten.
Een koekenpan verhitten met wat olijfolie.
Laat met een lepel hoopjes van het beslag in de hete olie glijden en bak op niet te hoog vuur de koekjes aan beide zijden lichtbruin en gaar.
Licht bestrooien met wat zout.
Heet opdienen met een salade.


Opmerking:
Dit recept is gebaseerd op een gerecht uit het boek van Peter Gordon "Groente opnieuw ontdekt". Ingrediënten en hoeveelheden zijn aangepast naar eigen inzicht.

Reacties

Pauline zei…
Bedankt, spinazie is momenteel super goedkoop. Ik zal deze zeker gaan uitproberen. Groet, Pauline