Bosbessenroom

 


Bosbessenroom


Gerechten: Nagerecht

Ingrediënten

Bosbessen
slagroom
suiker
sap en zeste van citroen of limoen
Griekse yoghurt

Bereiding

Slagroom 3/4 stijfkloppen met suiker.
Griekse yoghurt toevoegen met sap en zeste van citroen of limoen en eventueel nog wat suiker toevoegen.
Bosbessen wassen en goed laten uitlekken, door de crème mengen.

Notities

Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.

Voeding

Hoeveelheid per portie
calorieën: 508
Totaal vet: 32,6g
Verzadigd vet: 21,3g
Totaal koolhydraat: 46,3g
Voedingsvezels: 1,7g
Eiwit: 6g




Reacties