Bosbessenroom
|
Gerechten: Nagerecht
|
Ingrediënten
Bosbessen
slagroom
suiker
sap en zeste van citroen of limoen
Griekse yoghurt
slagroom
suiker
sap en zeste van citroen of limoen
Griekse yoghurt
Bereiding
Slagroom 3/4 stijfkloppen met suiker.
Griekse yoghurt toevoegen met sap en zeste van citroen of limoen en eventueel nog wat suiker toevoegen.
Bosbessen wassen en goed laten uitlekken, door de crème mengen.
Griekse yoghurt toevoegen met sap en zeste van citroen of limoen en eventueel nog wat suiker toevoegen.
Bosbessen wassen en goed laten uitlekken, door de crème mengen.
Notities
Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.
Voeding
Hoeveelheid per portiecalorieën: 508
Totaal vet: 32,6g
Verzadigd vet: 21,3g
Totaal koolhydraat: 46,3g
Voedingsvezels: 1,7g
Eiwit: 6g
Reacties