Salade Americaine
Gerechten: Bijgerecht, Snack, Voorgerechten
Categorieën: Salade Bron: Eigen recept gebaseerd op Le Répertoire de la Cuisine |
Ingrediënten
Vastkokende aardappels
Trostomaten
Ui
bleekselderij
Ei hard gekookt
Vinaigrette (olie + citroensap of witte wijn)
Trostomaten
Ui
bleekselderij
Ei hard gekookt
Vinaigrette (olie + citroensap of witte wijn)
Bereiding
Aardappels goed wassen en in de schil gaar koken.
De aardappels iets laten afkoelen, pellen en in dunne plakjes snijden.
Tomaten pellen (even in water dompelen dat tegen het kookpunt is en direct afkoelen inkoud water, pel verwijderen)
Stengels van de bleekselderij wassen, de vezels met een dunschiller verwijderen.
De selderijstengels in stukken van 5 cm snijden en dan in dunne reepjes (julienne).
Julienne van selder enkele ogenblikken in zacht kokend water dompelen (hiervoor kun je hetzelfde water nemen dat je voor het pellen van de tomaten gebruikte) en direct afspoelen met koud water.
Eieren hard koken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Een vinaigrette maken.
De plakjes tomaat, aardappel, ui en ei om en om op de borden schikken.
De julienne van bleekselderij over de borden verdelen en bedruipen met de vinaigrette.
De aardappels iets laten afkoelen, pellen en in dunne plakjes snijden.
Tomaten pellen (even in water dompelen dat tegen het kookpunt is en direct afkoelen inkoud water, pel verwijderen)
Stengels van de bleekselderij wassen, de vezels met een dunschiller verwijderen.
De selderijstengels in stukken van 5 cm snijden en dan in dunne reepjes (julienne).
Julienne van selder enkele ogenblikken in zacht kokend water dompelen (hiervoor kun je hetzelfde water nemen dat je voor het pellen van de tomaten gebruikte) en direct afspoelen met koud water.
Eieren hard koken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Een vinaigrette maken.
De plakjes tomaat, aardappel, ui en ei om en om op de borden schikken.
De julienne van bleekselderij over de borden verdelen en bedruipen met de vinaigrette.
Notities
Je kunt de vinaigrette ook meer smaak geven door er bijvoorbeeld bieslook, peterselie, honing aan toe te voegen of balsamicoazijn te gebruiken.
Voedingswaarde
Hoeveelheid per portiecalorieën: 360
Totaal vet: 27,5g
Verzadigd vet: 5g
Totaal koolhydraat: 16g
Voedingsvezels: 3,6g
Eiwit: 9g
Reacties