Doorgaan naar hoofdcontent

Salade Americaine

Salade Americaine

Gerechten: Bijgerecht, Snack, Voorgerechten
Categorieën: Salade
Bron: Eigen recept gebaseerd op Le Répertoire de la Cuisine

Ingrediënten

Vastkokende aardappels
Trostomaten
Ui
bleekselderij
Ei hard gekookt
Vinaigrette (olie + citroensap of witte wijn)

Bereiding

Aardappels goed wassen en in de schil gaar koken.
De aardappels iets laten afkoelen, pellen en in dunne plakjes snijden.

Tomaten pellen (even in water dompelen dat tegen het kookpunt is en direct afkoelen inkoud water, pel verwijderen)

Stengels van de bleekselderij wassen, de vezels met een dunschiller verwijderen.
De selderijstengels in stukken van 5 cm snijden en dan in dunne reepjes (julienne).
Julienne van selder enkele ogenblikken in zacht kokend water dompelen (hiervoor kun je hetzelfde water nemen dat je voor het pellen van de tomaten gebruikte) en direct afspoelen met koud water.

Eieren hard koken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden.

Ui pellen en in dunne ringen snijden.

Een vinaigrette maken.

De plakjes tomaat, aardappel, ui en ei om en om op de borden schikken.
De julienne van bleekselderij over de borden verdelen en bedruipen met de vinaigrette.

Notities

Je kunt de vinaigrette ook meer smaak geven door er bijvoorbeeld bieslook, peterselie, honing aan toe te voegen of balsamicoazijn te gebruiken.

Voedingswaarde

Hoeveelheid per portie
calorieën: 360
Totaal vet: 27,5g
Verzadigd vet: 5g
Totaal koolhydraat: 16g
Voedingsvezels: 3,6g
Eiwit: 9g


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.