Gevulde tomaten uit de oven

 

Gevulde tomaten uit de oven



Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: oven, Vegetarisch

Ingrediënten

Niet te grote trostomaten
ui
champignons
boter
paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
Boursin culinaire

Bereiding

Tomaten wassen en er een dekseltje afsnijden.
Met een lepeltje de tomaten uithollen en goed laten uitlekken.
Uien en champignons fijnhakken ( kan samen in de keukenmachine).
Het ui-champignon mengsel stoven in boter en op smaak brengen.
Zorg dat het meeste vrijkomende vocht verdampt is.
Meng er paneermeel onder zodat de vulling goed droog is.
Vul de tomaten voor 2/4 met deze bereiding (in vaktermen wordt dit duxelles genoemd)
Verwarm de oven tot 160 graden.
Zet de gevulde tomaten in een geboterde ovenschaal.
Doe op iedere tomaat nog een lepel Boursin culinaire, plaats de dekseltjes van de tomaten er op en doe nog een klein beetje olie of boter over de tomaten.
Plaats in de oven tot ze mooi gaar zijn (ongeveer 15 minuten.

Notities

Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.

Voedingswaarde

calorieën: 173
Totaal vet: 13 g
Verzadigd vet: 4 g
Totaal koolhydraat: 8,3 g
Voedingsvezels: 3,8 g
Eiwit: 4,1 g



Reacties