Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde tomaten uit de oven

 

Gevulde tomaten uit de oven



Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: oven, Vegetarisch

Ingrediënten

Niet te grote trostomaten
ui
champignons
boter
paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
Boursin culinaire

Bereiding

Tomaten wassen en er een dekseltje afsnijden.
Met een lepeltje de tomaten uithollen en goed laten uitlekken.
Uien en champignons fijnhakken ( kan samen in de keukenmachine).
Het ui-champignon mengsel stoven in boter en op smaak brengen.
Zorg dat het meeste vrijkomende vocht verdampt is.
Meng er paneermeel onder zodat de vulling goed droog is.
Vul de tomaten voor 2/4 met deze bereiding (in vaktermen wordt dit duxelles genoemd)
Verwarm de oven tot 160 graden.
Zet de gevulde tomaten in een geboterde ovenschaal.
Doe op iedere tomaat nog een lepel Boursin culinaire, plaats de dekseltjes van de tomaten er op en doe nog een klein beetje olie of boter over de tomaten.
Plaats in de oven tot ze mooi gaar zijn (ongeveer 15 minuten.

Notities

Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.

Voedingswaarde

calorieën: 173
Totaal vet: 13 g
Verzadigd vet: 4 g
Totaal koolhydraat: 8,3 g
Voedingsvezels: 3,8 g
Eiwit: 4,1 g



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.