Schnitzel, gebakken aardappel en groene asperges
|
Gerechten: Hoofdgerecht
Categorieën: Varkensvlees t |
Ingrediënten
Schnitzel niet gepaneerd
bloem
Ei
Paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
Arachideolie
Vastkokende aardappels
Groene asperges (groot)
Boter
bloem
Ei
Paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
Arachideolie
Vastkokende aardappels
Groene asperges (groot)
Boter
Bereiding
Aardappels schillen in dunne plakjes snijden, goed wassen en droogwrijven in een handdoek.
Schnitzels kruiden en paneren: bloem, losgeklopt ei (2X) en paneermeel.
Asperges wassen, 2,5 cm van het uiteinde wegsnijden.
Asperges in stukken van 3 cm snijden (de aspergepunten mogen wat langer zijn.
Arachideolie olie verhitten en hierin de rauwe aardappelschijfjes bakken.
Aardappelschijfjes uit de pan halen en olie verwijderen.
Boter verhitten en hierin de asperges (behalve de punten) kort roerbakken. Wanneer de asperges beetgaar zijn en wat kleur hebben de aspergepunten toevoegen en even kort mee bakken.
Gebakken asperges bij de aardappels voegen.
Schnitzels in dezelfde pan bakken (wat boter toevoegen) en asperges – aardappelen toevoegen.
Schnitzels kruiden en paneren: bloem, losgeklopt ei (2X) en paneermeel.
Asperges wassen, 2,5 cm van het uiteinde wegsnijden.
Asperges in stukken van 3 cm snijden (de aspergepunten mogen wat langer zijn.
Arachideolie olie verhitten en hierin de rauwe aardappelschijfjes bakken.
Aardappelschijfjes uit de pan halen en olie verwijderen.
Boter verhitten en hierin de asperges (behalve de punten) kort roerbakken. Wanneer de asperges beetgaar zijn en wat kleur hebben de aspergepunten toevoegen en even kort mee bakken.
Gebakken asperges bij de aardappels voegen.
Schnitzels in dezelfde pan bakken (wat boter toevoegen) en asperges – aardappelen toevoegen.
Notities
Dit gerecht gemaakt in een paella pan op de barbecue (in de zomer dus).
Ik heb hier gekozen voor niet gepaneerde schnitzels omdat ik niet houd van panades met "kruiden" (smaakversterkers) zoals die vaak in supermarkten en bij slagers worden verkocht. En daarbij: zelf paneren van vlees is een mooie keukentechniek (als je graag kookt:)) het kost alleen wat meer tijd.
Een zelf gemaakte dragonmayonaise er bij geserveerd.
Ik heb hier gekozen voor niet gepaneerde schnitzels omdat ik niet houd van panades met "kruiden" (smaakversterkers) zoals die vaak in supermarkten en bij slagers worden verkocht. En daarbij: zelf paneren van vlees is een mooie keukentechniek (als je graag kookt:)) het kost alleen wat meer tijd.
Een zelf gemaakte dragonmayonaise er bij geserveerd.
Voeding
Hoeveelheid per portiecalorieën: 665
Totaal vet: 30,5g
Verzadigd vet: 5,8g
Totaal koolhydraat: 54,2g
Voedingsvezels: 6,9g
Eiwit: 40,3g
Gedeeld van mijn Recipe Keeper - de makkelijke manier om uw recepten te verzamelen, organiseren en delen op uw mobiele telefoon, tablet en pc.
Download vandaag gratis op https://recipekeeperonline.com
Reacties