Doorgaan naar hoofdcontent

Schnitzel, gebakken aardappel en groene asperges

 

Schnitzel, gebakken aardappel en groene asperges




Gerechten: Hoofdgerecht
Categorieën: Varkensvlees
t


Ingrediënten

Schnitzel niet gepaneerd
bloem
Ei
Paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
Arachideolie
Vastkokende aardappels
Groene asperges (groot)
Boter

Bereiding

Aardappels schillen in dunne plakjes snijden, goed wassen en droogwrijven in een handdoek.
Schnitzels kruiden en paneren: bloem, losgeklopt ei (2X) en paneermeel.
Asperges wassen, 2,5 cm van het uiteinde wegsnijden.
Asperges in stukken van 3 cm snijden (de aspergepunten mogen wat langer zijn.
Arachideolie olie verhitten en hierin de rauwe aardappelschijfjes bakken.
Aardappelschijfjes uit de pan halen en olie verwijderen.
Boter verhitten en hierin de asperges (behalve de punten) kort roerbakken. Wanneer de asperges beetgaar zijn en wat kleur hebben de aspergepunten toevoegen en even kort mee bakken.
Gebakken asperges bij de aardappels voegen.
Schnitzels in dezelfde pan bakken (wat boter toevoegen) en asperges – aardappelen toevoegen.

Notities

Dit gerecht gemaakt in een paella pan op de barbecue (in de zomer dus).
Ik heb hier gekozen voor niet gepaneerde schnitzels omdat ik niet houd van panades met "kruiden" (smaakversterkers) zoals die vaak in supermarkten en bij slagers worden verkocht. En daarbij: zelf paneren van vlees is een mooie keukentechniek (als je graag kookt:)) het kost alleen wat meer tijd.
Een zelf gemaakte dragonmayonaise er bij geserveerd.

Voeding

Hoeveelheid per portie
calorieën: 665
Totaal vet: 30,5g
Verzadigd vet: 5,8g
Totaal koolhydraat: 54,2g
Voedingsvezels: 6,9g
Eiwit: 40,3g



Gedeeld van mijn Recipe Keeper - de makkelijke manier om uw recepten te verzamelen, organiseren en delen op uw mobiele telefoon, tablet en pc.

Download vandaag gratis op https://recipekeeperonline.com






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.