Eendenbout in abdijbier

Eendenbout gesmoord in abdijbier
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eendenbouten
50 gram boter
200 gram gerookte spekreepjes
16 kleine uitjes (cocktailuitjes of goudajuintjes)
2 wortels
1 takje selderij
1 teentje knoflook
1 flesje abdijbier (bijvoorbeeld Grimbergen dubbel)
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
2 tot 3 eetlepels bindmiddel
200 gram champignons
zout en peper

Bereiding
Eendenbouten van vel ontdoen en goed kruiden met zout en peper.
Uitjes pellen.
Wortelen, knoflook en selderij schoonmaken.
Oven verwarmen op 200 graden.
In een braadslede 30 gram boter op het vuur verhitten en hierin de eendenbouten aan beide zijden aanbraden.
Uitjes, spekreepjes, wortel, selderij, tijm en laurier toevoegen; alles goed doorverhitten.
Bier en 2 dl water toevoegen.
Op het vuur aan de kook brengen.
De braadslede afdekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen gedurende 2 uur.
Ondertussen de champignons schoonmaken, in vier snijden en bakken in de rest van de boter.
Op het laatst van de bereidingstijd: wortel, selderij, tijm, laurier en knoflook verwijderen.
Eendenbouten uit de braadslede nemen en warm houden.
Champignons aan de bereiding toevoegen en op het vuur de saus binden met allesbinder.
Op smaak brengen.
De eendenbouten op warme borden schikken en serveren met de saus en garnituur.

Reacties