Doorgaan naar hoofdcontent

Eendenbout in abdijbier

Eendenbout gesmoord in abdijbier
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eendenbouten
50 gram boter
200 gram gerookte spekreepjes
16 kleine uitjes (cocktailuitjes of goudajuintjes)
2 wortels
1 takje selderij
1 teentje knoflook
1 flesje abdijbier (bijvoorbeeld Grimbergen dubbel)
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
2 tot 3 eetlepels bindmiddel
200 gram champignons
zout en peper

Bereiding
Eendenbouten van vel ontdoen en goed kruiden met zout en peper.
Uitjes pellen.
Wortelen, knoflook en selderij schoonmaken.
Oven verwarmen op 200 graden.
In een braadslede 30 gram boter op het vuur verhitten en hierin de eendenbouten aan beide zijden aanbraden.
Uitjes, spekreepjes, wortel, selderij, tijm en laurier toevoegen; alles goed doorverhitten.
Bier en 2 dl water toevoegen.
Op het vuur aan de kook brengen.
De braadslede afdekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen gedurende 2 uur.
Ondertussen de champignons schoonmaken, in vier snijden en bakken in de rest van de boter.
Op het laatst van de bereidingstijd: wortel, selderij, tijm, laurier en knoflook verwijderen.
Eendenbouten uit de braadslede nemen en warm houden.
Champignons aan de bereiding toevoegen en op het vuur de saus binden met allesbinder.
Op smaak brengen.
De eendenbouten op warme borden schikken en serveren met de saus en garnituur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.