Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterman

Bij een goeie visboer zie je nog eens wat. Ik ben een echte visliefhebber en de eerste vraag die ik me de laatste tijd altijd stel is: is het wel verantwoord om dit exemplaar te consumeren. Voor antwoord hierop raadpleeg ik de "De goede visgids". Maar deze gaf mij net als Goede Vis.nl geen antwoord. Dus besloot ik dat het gewoon verantwoord was. Daar ik deze vis nog nooit zelf bereid had, moest ik er eerst maar eens wat bestaande receptuur op naslaan. In mijn bibliotheek kookboeken vond ik maar zeer summiere informatie maar toch: er bleek iets giftigs aan deze vis te zitten, had De goede Visgids mij ook al verteld. De visboer had mij in ieder geval niets gezegd en dat vond ik achteraf nogal merkwaardig want het schijnt toch serieus genoeg te zijn om er rekening mee te houden.
Bij het panklaar maken en bereiden had ik mijn voorzorgen genomen en de visjes hebben me uitstekend gesmaakt

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.