Doorgaan naar hoofdcontent

Waterkersroomsoep


Waterkersroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
2 preistengels (enkel het witte gedeelte gebruiken)
1 wortel
1 selderij
1 bakje waterkers
40 gram boter
2 eetlepels bloem
2 liter groentebouillon
zout en peper
1 takje tijm 1 laurierblad
1,5 dl room

Bereiding
Ui pellen en in grove stukken snijden.
Prei schoonmaken, wassen en het witte gedeelte in grove stukken snijden (het groene deel van de prei gebruiken we niet voor deze soep)
Wortel en selderij schoonmaken, wassen en in grove stukken snijden.
Waterkers in voldoende water goed wassen, de steeltjes van de blaadjes snijden, de blaadjes apart houden.
De groenten met de steeltjes van de waterkers aanstoven in boter.
Bestrooien met bloem en op zacht vuur iets laten drogen.
Bouillon, tijm en laurier toevoegen.
Onder af en toe roeren aan de kook brengen en gedurende 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen en de soep met een staafmixer fijnmaken. Eventueel kan men de soep ook nog door een puntzeef doen om ze extra fijn te maken.
Opnieuw aan de kook brengen en afsmaken met zout en peper.
Vlak voor het opdienen de room en de blaadjes van de waterkers door de soep roeren.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer: 170 kcal, 4 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 6 gram verzadigd vet, 11 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.