Waterkersroomsoep


Waterkersroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
2 preistengels (enkel het witte gedeelte gebruiken)
1 wortel
1 selderij
1 bakje waterkers
40 gram boter
2 eetlepels bloem
2 liter groentebouillon
zout en peper
1 takje tijm 1 laurierblad
1,5 dl room

Bereiding
Ui pellen en in grove stukken snijden.
Prei schoonmaken, wassen en het witte gedeelte in grove stukken snijden (het groene deel van de prei gebruiken we niet voor deze soep)
Wortel en selderij schoonmaken, wassen en in grove stukken snijden.
Waterkers in voldoende water goed wassen, de steeltjes van de blaadjes snijden, de blaadjes apart houden.
De groenten met de steeltjes van de waterkers aanstoven in boter.
Bestrooien met bloem en op zacht vuur iets laten drogen.
Bouillon, tijm en laurier toevoegen.
Onder af en toe roeren aan de kook brengen en gedurende 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen en de soep met een staafmixer fijnmaken. Eventueel kan men de soep ook nog door een puntzeef doen om ze extra fijn te maken.
Opnieuw aan de kook brengen en afsmaken met zout en peper.
Vlak voor het opdienen de room en de blaadjes van de waterkers door de soep roeren.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer: 170 kcal, 4 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 6 gram verzadigd vet, 11 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties