Doorgaan naar hoofdcontent

Roerei met gerookte zalm op toast

Roerei met gerookte zalm op toast
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 sneetjes volkorenbrood
40 gram boter
1 theelepel mosterd
4 eieren
150 gram gerookte zalm
1 dl room
zout en peper
4 blaadjes ijsbergsla
2 tomaten
1/2 ui
6 stengeltjes bieslook

Bereiding
Boter en mosterd mengen.
Eieren losroeren met room, zout en peper.
Sla wassen en drogen.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ui en bieslook versnipperen.
Gerookte zalm in fijne reepjes snijden.
Sneetjes brood roosteren.
Roerei bereiden:
De helft van de boter verhitten en hierin de gerookte zalm en de eierstruif doen en met een houten lepel gaar maar romig roeren.
De toasts besmeren met de rest van de mosterdboter, beleggen met een blaadje sla en 2 plakjes tomaat, bestrooien met gehakte ui.
Daarop roereidoen en bestrooien met versnipperde bieslook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.