Eenvoudige gastronomie?


Spermalie uit Brugge is een gerenommeerde hotelschool. Eerder maakte deze school het goede en schitterend uitgegeven boek “Gasten ontvangen” met als ondertitel “ Aan tafel bij Spermalie”. Blijkbaar is dat zo goed bevallen dat men hier vervolg aan heeft gegeven door de uitgave van twee nieuwe boeken met als hoofdtitel “Eenvoudige Gastronomie met Hotelschool Spermalie”, als bijtitel heeft deel Deel 1 “Basistechnieken”en Deel 2 “Koude Kunstjes”.

Ook deze boeken zijn weer juweeltjes, uitgegeven door Stichting Kunstboek. De praktijkleraars van deze hotelschool zijn echte vakmensen met passie. Zij hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om dat via deze boeken t bewijzen. En dan bedoel ik niet enkel hun vakmanschap als kok maar vooral ook als leraar; de recepten zijn goed en duidelijk stap voor stap geschreven. De bijhorende foto’s zijn functioneel en duidelijk en vormen een geheel met de recepten. Maar juist die foto’s maken al meteen duidelijk dat het hier niet om koude kunstjes gaat. De recepten zijn gesofisticeerd en men moet tijd en zin hebben, maar vooral geïnteresseerd en gepassioneerd zijn om deze uit te proberen. Voor wie koken een echte hobby is waar die zich volledig in kan uitleven, kan je geen betere boeken hebben dan deze twee schitterende uitgaven.

Reacties