De stugge trage en zeer beperkte caloriechecker van het Voedingscentrum is vernieuwd en eindelijk bruikbaar geworden. Wat heb ik mij aan die oude versie geërgerd! Hij is inderdaad wat sneller geworden en lijkt nu een beetje op de Voedingsmeter van Becel. Naast de calorieën worden nu ook de vetten en verzadigde vetten berekend. Dat is al een hele vooruitgang. Toch wil ik zo af en toe wel weten hoe het met de andere voedingsstoffen staat en dan biedt de caloriechecker geen uitkomst. De Voedingswaardetabel geeft deze informatie wel maar helaas doet deze niet aan berekening, dat mag je zelf doen. Opvallend bij de Voedingswaardetabel is dat de waarden nogal afwijken van de officiële Nederlandse of Belgische Voedingstabellen.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties