Doorgaan naar hoofdcontent

Quiche Lorraine met rode ui en champignons

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

250 gram bloem
0,5 theelepel zout
1 ei
125 gram boter
30 gram ijskoud water

Paneermeel

Vulling:

Gerookte spekblokjes
rode ui
champignons
boter
eieren
zout, cayennepeper en nootmuskaat
room

Geraspte kaas


Bereiding:

Het deeg maken:

Koude boter in blokjes snijden en met de andere ingrediënten van het deeg mengen en kneden.

Het deeg inpakken in plasticfolie en 40 minuten laten rusten in de koelkast.


De vulling:

Uien in dunne halve ringen snijden.

Champignons in plakjes snijden. Spekblokjes, uien en champignons bakken in hete boter en laten afkoelen.

Eieren losroeren met room en kruiden met een beetje zout ( let er op de gerookte spekblokjes en kaas hebben al een zoute smaak), cayennepeper en nootmuskaat.


Oven verwarmen op 200 graden.


Deeg uitrollen tot 0,5 cm dikte en op maat maken van de quiche- of taartvoorm.

De vormen bekleden met ingevet bakpapier en daarop het deeg schikken en vast  drukken.


Prik de deegbodem in met een vork en bestrooi lichtjes met paneermeel.


Verdeel de vulling over de taartvorm(en).

Bestrooi met geraspte kaas en doe daarover heen het ei-roommengsel.

Plaats in de hete oven voor 30 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.