Braadworst uit de airfryer, gewokte spinazie en mosterdsaus

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Braadworst

Voor de mosterdsaus:


Ui
boter
bloem
runderbouillon
mosterd
eventueel een beetje room

Voor de spinazie:

Jonge spinazie
arachideolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:
Braadworst inprikken met een vork aan beide zijden.
de airfryer voorverwarmen op 200 graden.
De braadworst in het gesloten mandje van de airfryer leggen.
Temperatuur 190 graden.
Tijd: 10 tot 12 minuten
Halverwege de tijd, de braadworst omdraaien.

Mosterdsaus:

ui versnipperen en kleuren in hete boter.
Bloem er door roeren en een minuutje op zacht vuur laten drogen.
Bouillon en mosterd toevoegen en al roerend met een garde enkele minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen.
Als de saus een te scherpe mosterdsmaak heeft kun je dit verzachten door een klein scheutje room toe te voegen

Gewokte spinazie:

Jonge spinazie in een goed verhitte wok met arachideolie snel wokken en kruiden met zout en nootmuskaat.


Reacties