Doorgaan naar hoofdcontent

Braadworst uit de airfryer, gewokte spinazie en mosterdsaus

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Braadworst

Voor de mosterdsaus:


Ui
boter
bloem
runderbouillon
mosterd
eventueel een beetje room

Voor de spinazie:

Jonge spinazie
arachideolie
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:
Braadworst inprikken met een vork aan beide zijden.
de airfryer voorverwarmen op 200 graden.
De braadworst in het gesloten mandje van de airfryer leggen.
Temperatuur 190 graden.
Tijd: 10 tot 12 minuten
Halverwege de tijd, de braadworst omdraaien.

Mosterdsaus:

ui versnipperen en kleuren in hete boter.
Bloem er door roeren en een minuutje op zacht vuur laten drogen.
Bouillon en mosterd toevoegen en al roerend met een garde enkele minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen.
Als de saus een te scherpe mosterdsmaak heeft kun je dit verzachten door een klein scheutje room toe te voegen

Gewokte spinazie:

Jonge spinazie in een goed verhitte wok met arachideolie snel wokken en kruiden met zout en nootmuskaat.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.