Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Ingrediënten
Braadkip:
Braadkip
zout, peper, paprikapoeder
braadboter
Curry:
spekblokjes
appel
witlof
kerriepoeder
bloem
witte wijn
kippenbouillon
room
zout en peper
peterselie
Aardappel- knolselderpuree:
Kruimige aardappels
Knolselder (helft van de aardappels)
zout, peper, nootmuskaat
room
Bereiding:
Oven aanzetten op 160 graden (onder en bovenwarmte, geen hete lucht).
Kip droogdeppen met keukenpapier en aan alle zijden goed kruiden (inwrijven).
In een braadpan met boter op het vuur de kip aan alle zijden kleuren.
De kip in de open braadpan in de oven plaatsen.
Witlof schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden.
Appel(s) schillen, klokhuis verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden.
Peterselie fijnhakken.
Na een half uur braadtijd de spekblokjes bij de kip voegen en terug in de oven plaatsen.
Na nog eens 15 minuten witlof en appel toevoegen en nog eens 15 minuten in de hete oven.
Aardappels aan de kook brengen in licht gezouten water, knolselder (in blokjes gesneden) wordt toegevoegd als de aardappels koken.
Als de aardappels gaar zijn in een vergiet laten uitlekken. Room aan de kook brengen en de aardappels - knolselderij toevoegen. Fijn maken met een pureestamper en op smaak brengen.
Haal de braadpan uit de oven, laat de kip goed uitlekken en leg ze op een schaal.
Zet de braadpan op het vuur. Roer een lepel bloem en kerriepoeder door de gesmoorde witlof -appel bereiding. Voeg witte wijn en kippenbouillon toe en laat even zachtjes doorkoken.
Room en peterselie toevoegen en op smaak brengen.
Reacties