Doorgaan naar hoofdcontent

Kip met curry van witlof en appel

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten

Braadkip:

Braadkip
zout, peper, paprikapoeder
braadboter

Curry:

spekblokjes
appel
witlof
kerriepoeder
bloem
witte wijn
kippenbouillon
room
zout en peper
peterselie

Aardappel- knolselderpuree:

Kruimige aardappels
Knolselder (helft van de aardappels)
zout, peper, nootmuskaat
room


Bereiding:

Oven aanzetten op 160 graden (onder en bovenwarmte, geen hete lucht).
Kip droogdeppen met keukenpapier en aan alle zijden goed kruiden (inwrijven).
In een braadpan met boter op het vuur de kip aan alle zijden kleuren.
De kip in de open braadpan in de oven plaatsen.

Witlof schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden.
Appel(s) schillen, klokhuis verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden.
Peterselie fijnhakken.

Na een half uur braadtijd de spekblokjes bij de kip voegen en terug in de oven plaatsen.

Na nog eens 15 minuten witlof en appel toevoegen en nog eens 15 minuten in de hete oven.

Aardappels aan de kook brengen in licht gezouten water, knolselder (in blokjes gesneden) wordt toegevoegd als de aardappels koken.
Als de aardappels gaar zijn in een vergiet laten uitlekken. Room aan de kook brengen en de aardappels - knolselderij toevoegen. Fijn maken met een pureestamper en op smaak brengen.

Haal de braadpan uit de oven, laat de kip goed uitlekken en leg ze op een schaal.
Zet de braadpan op het vuur. Roer een lepel bloem en kerriepoeder door de gesmoorde witlof -appel bereiding. Voeg witte wijn en kippenbouillon toe en laat even zachtjes doorkoken.
Room en peterselie toevoegen en op smaak brengen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.