Doorgaan naar hoofdcontent

Nasi goreng

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor de rijstbereiding:

Rijst
ui
wortel
nasi vlees 
spekreepjes
arachideolie
karwij
kurkuma
koriander (poeder)
nasi goreng mix (boemboe)
prei
taugé


Voor de saus:

pindakaas
gemberpoeder
knoflook
sojasaus
bruine basterdsuiker
Javaanse sambal

Spiegeleieren:

eieren
arachideolie
zout en peper

Bereiding:

Rijst volgens voorschrift koken.
Afspoelen en afkoelen onder koud water en goed laten uitlekken.

De saus maken:

Alle ingrediënten van de saus mengen en al roerend zachtjes aan het kookpunt houden tot de saus op dikte is.
Wees spaarzaam met het toevoegen van sambal en suiker. Toevoegen kan altijd nog, afnemen niet meer.

Nasi goreng:

Ui en wortel fijnhakken in keukenmachine.
Prei schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Nasivlees goed droogdeppen.
Nasi vlees mengen met de kruiden, spekreepjes  en samen met de fijngehakte ui en wortel wokken in hete arachideolie.
Nasi goreng mix (boemboe) toevoegen en even mee wokken.
Uitgelekte rijst mee wokken op hoog vuur en op het laatste de preiringen en taugé er door scheppen.
Op smaak brengen.

Als de saus en de nasi goreng klaar zijn de spiegeleieren bakken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.