Nasi goreng

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor de rijstbereiding:

Rijst
ui
wortel
nasi vlees 
spekreepjes
arachideolie
karwij
kurkuma
koriander (poeder)
nasi goreng mix (boemboe)
prei
taugé


Voor de saus:

pindakaas
gemberpoeder
knoflook
sojasaus
bruine basterdsuiker
Javaanse sambal

Spiegeleieren:

eieren
arachideolie
zout en peper

Bereiding:

Rijst volgens voorschrift koken.
Afspoelen en afkoelen onder koud water en goed laten uitlekken.

De saus maken:

Alle ingrediënten van de saus mengen en al roerend zachtjes aan het kookpunt houden tot de saus op dikte is.
Wees spaarzaam met het toevoegen van sambal en suiker. Toevoegen kan altijd nog, afnemen niet meer.

Nasi goreng:

Ui en wortel fijnhakken in keukenmachine.
Prei schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Nasivlees goed droogdeppen.
Nasi vlees mengen met de kruiden, spekreepjes  en samen met de fijngehakte ui en wortel wokken in hete arachideolie.
Nasi goreng mix (boemboe) toevoegen en even mee wokken.
Uitgelekte rijst mee wokken op hoog vuur en op het laatste de preiringen en taugé er door scheppen.
Op smaak brengen.

Als de saus en de nasi goreng klaar zijn de spiegeleieren bakken.


Reacties