Doorgaan naar hoofdcontent

Puddingbroodjes

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Briochedeeg:

500 gram mix voor luxebrood (Aveve of Soezie)
210 gram water
20 gram verse gist (of 10 gram droge gist)
40 gram boter
5 gram zout

Banketbakkersroom:

0,5 liter volle melk
50 gram custardpoeder (puddingpoeder)
100 gram suiker
1 eidooier

1 ei
poedersuiker

Bereiding:

Breng 4 del melk aan de kook.
Meng 1 dl melk met custardpoeder, suiker en eidooier.

Doe dit mengsel al roerend met een garde bij de kokende melk en laat even zachtjes koken.

Laat deze banketbakkersroom afkoelen en roer regelmatig door zodat die niet een vaste stijve massa wordt.

Maak een soepel deeg en laat dit een half uur afgedekt rusten op een warme plaats (minstens kamertemperatuur).

Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes, schik ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze iets plat.

Laat op een warme plaats rijzen afgedekt met plastic en een theedoek gedurende 35 tot 60 minuten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een rooster dat je boven de bakplaat kunt plaatsen zodat het afdek plastic niet aan het deeg gaat kleven.

Ei losroeren.

Oven aanzetten op 210 graden.

Bestrijk de gerezen broodjes met losgeroerd ei en plaats 10 minuten in de oven.

Laat de broodjes helemaal afkoelen op een rooster.

Snijd de broodjes open (niet helemaal door snijden).
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met gekarteld spuitstukje en vul de broodjes.

Bestrooi met poedersuiker.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.