Doorgaan naar hoofdcontent

Appel-yoghurtcake

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor een ronde taartvorm van 20 cm
100 gram zonnebloemolie
100 gram suiker
0,5 theelepel kaneel
sap van een halve citroen
2 eieren
125 gram Griekse yoghurt
150 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 zoetzure appel (ik gebruikte hier Pink Lady)
abrikozenconfituur

Bereiding:

Zonnebloemolie met suiker in keukenmachine met garde goed mengen.
Yoghurt, citroensap, kaneel en zout toevoegen en verder goed mengen.
Zeef het meel boven het beslag en roer door het beslag tot alles goed gemengd is.
Oven verwarmen op 160 graden.
Gebruik bij voorkeur een taartvorm met losse bodem en bedek bodem en rand met bakpapier.
Appel schillen, in vier snijden, klokhuis verwijderen en verder in blokjes snijden.
Doe het beslag in de taartvorm en verspreid er dan de appelblokjes in, zorg dat ze licht bedekt zijn met beslag.
Plaats 1 uur in de oven.
Abrikozenconfituur aanmaken met enkele eetlepels water en koken tot stroperige structuur.

Haal de taart uit de vorm en bestrijk met de confituur.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.