Appel-yoghurtcake

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor een ronde taartvorm van 20 cm
100 gram zonnebloemolie
100 gram suiker
0,5 theelepel kaneel
sap van een halve citroen
2 eieren
125 gram Griekse yoghurt
150 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 zoetzure appel (ik gebruikte hier Pink Lady)
abrikozenconfituur

Bereiding:

Zonnebloemolie met suiker in keukenmachine met garde goed mengen.
Yoghurt, citroensap, kaneel en zout toevoegen en verder goed mengen.
Zeef het meel boven het beslag en roer door het beslag tot alles goed gemengd is.
Oven verwarmen op 160 graden.
Gebruik bij voorkeur een taartvorm met losse bodem en bedek bodem en rand met bakpapier.
Appel schillen, in vier snijden, klokhuis verwijderen en verder in blokjes snijden.
Doe het beslag in de taartvorm en verspreid er dan de appelblokjes in, zorg dat ze licht bedekt zijn met beslag.
Plaats 1 uur in de oven.
Abrikozenconfituur aanmaken met enkele eetlepels water en koken tot stroperige structuur.

Haal de taart uit de vorm en bestrijk met de confituur.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties