Doorgaan naar hoofdcontent

Geglaceerd buikspek

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Buikspek met zwoerd

zout. peper

5 spices

sojasaus

gember

appelstroop


Bereiding:

Het spek droogdeppen en goed kruiden.

In een vacuümzak doen en luchtledig trekken. Je kunt ook gedeeltelijk vacumeren door het spek in een ziplock zak te doen en deze tot op 1 cm na te sluiten en dan tot de kleine opening onder water te houden zodat de lucht er uit geperst wordt en dan die ene cm snel te sluiten.


12 uur garen bij 67 graden.

Intussen de "lak" maken. Sojasaus + appelstroop + een stukje gember en een beetje water laten inkoken tot een dunne stroop.


Het spek uit de vacuümzak halen, het vrijgekomen vocht bij de stroop doen en dit opnieuw laten inkoken tot een dunne stroop.


Het vlees in porties verdelen.

Lat de stukken spek in de stroop zachtjes verder garen gedurende 20 minuten en draai regelmatig om. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.