Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Zachte broodjes voor ontbijt

ModernistCuisine (1)

Stokbrood

Brood - TV serie met Robert Van Beckhoven

Toe de documentaire serie van omroep Max met Robert Van Beckhoven draaide, tijdens het werkjaar had ik geen tijd om dit te volgen. Dankzij NPO Start heb ik de hele serie nu toch kunnen zien en ik ben verrukt. Wat mooi dat  de waarde van dit onvolprezen voedingsmiddel nu zo goed en interessant tot ons komt.  Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood  Zeker in deze tijd waarin kwakzalvende voedingsgoeroes en zelfverklaarde deskundigen de koolhydraten en dus ook brood zoveel kwaad aandoen en er massa's goedgelovigen op zoek naar enkele kilogrammen minder lichaamsgewicht of naar de oplossing voor hun moeilijk te definiëren ongemakken of kwalen zich ertoe laten verleiden. Brood is al eeuwenlang ons basisvoedsel en verdient dan ook waardering voor haar voedingswaarde, ambachtelijke kwaliteit en respect voor hen die het maken. De serie zit dan ook schitterend ineen met de nadruk op de diversiteit in traditie, soorten brood en cultuur. Zie ook: https:/...

IJskoffie

Spinazie met geitenkaas

Spinazie met geitenkaas

Emile Henry Baguette

Mijn onverminderd enthousiasme voor de Emile Henry broodbol deed me overstag gaan om ook maar de Baguettevorm van deze fabrikant te kopen. En, ook nu weer: verbluffend mooie resultaten. Het gewone witte stokbrood of de Baguette parisienne De baguette viennoise

Quigg multifunctionele keukenrobot

Altijd al een Thermomix willen hebben. Die dingen zijn alleen belachelijk duur (wellicht hun prijs waard maar toch belachelijk duur). Dus, never nooit. Af en toe komen er wat alternatieven op de markt, maar nog steeds veel te duur. Nu heb ik iets gedaan wat ik normaal nooit zou doen: een aanbieding (belachelijk goedkoop) van Aldi. Heb al enkele recepten uitgeprobeerd: coulis van aalbessen en koude soep van avocado en komkommer . Resultaten zijn prima! Wie weet, misschien toch nog een goede aanschaf :))