Doorgaan naar hoofdcontent

Puree van aardappelen, knolselder, pompoen en kruidenkaas

 

Puree van aardappelen, knolselder, pompoen en kruidenkaas

Ingrediënten:

150 g kruimige aardappelen 
250 g Knolselderij 
250 g Pompoen 
Deze gewichten zijn van dan nog niet schoongemaakte groenten 
150 g Boursin cuisine of een andere verse kruidenkaas 
25 g boter 
4 eetlepels panko 
Zout en peper

Bereiding:

Aardappelen en groenten in gelijkmatige stukken snijden. 20 à 25 min. in licht gezouten water koken tot gaar. In een vergiet laten uitlekken. 
Aardappelen en groenten met een aardappelstamper of in een keukenmachine met roerarm niet te fijn maken en mengen met de verse kruidenkaas. Knolselderij en pompoen houden na het koken en afgieten nog voldoende vocht vast zodat het niet nodig is om extra vocht zoals melk toe te voegen bij het pureren. Op smaak brengen. Doe deze mengeling in een licht beboterde ovenschaal. Verdeel er wat kleine klontjes boter en paneermeel (panko) over. Plaats 30 min. in de oven op 160 graden



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.