Doorgaan naar hoofdcontent

Knolselder steak sous vide bereid en gebakken met een jus van miso, pesto, kappertjes en peterselie

 

Knolselder steak sous vide bereid en gebakken met een jus van miso, pesto, kappertjes en peterselie

Ingrediënten:

Knolselder
3 eetlelepls misopasta (wit, shiro miso)
enkele eetlepels kokendheet water om de miso op te lossen
2 eetlepels mirin
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing

olijfolie + boter of margarine om te bakken

1 klein potje groene pesto
1 klein potje kappertjes
handvol peterselie

Bereiding

Knolselder schillen, schoonmaken en met een scherp groot mes en dikke ronde plakken snijden van 1 à 1,5 cm.
Water in de sous vide bak of grote pan op 85 graden brengen.
Miso met heet water, sesamolie, sojasaus, mirin en honing oplossen tot een zalf.
Met een keukenkwastje de plakken knolselderij met deze misozalf aan beide zijden goed insmeren en per twee in vacuümzakken doen.
Vacumeren.
40 minuten sous vide garen bij 85 graden.
Afkoelen in koud water.
Voor het bakken de vacucúmzakken openen en de jus opvangen.
Boter + olie goed verhitten en hierin de plakken knolselderij aan beide zijden mooi bakken.
De misojus in een pannetje opwarmen met pesto, kappertjes met vocht en gehakte peterselie.
Doe op iedere plak gebakken knolselderij een lepel van deze saus.

Knolselder steak sous vide bereid en gebakken met een jus van miso, pesto, kappertjes en peterselie

Voorbereiden

Bereiden en afwerken






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.