Doorgaan naar hoofdcontent

Knolselderij steak met kappertjes, peterselie en pesto

 

Knolselderij steak met kappertjes, peterselie en pesto

Ingrediënten

1 knolselder
4 eetlepels Hikari sweet & savoury miso
50 gram boter
zeezout en peper van de molen
Paprikapoeder gerookt

enkele takjes peterselie
1 eetlepel pesto
sap van een halve citroen
1 eetlepel kappertjes

Bereiding

Knolselder schoonmaken en in plakken van 2 cm dik snijden.
15 minuten stomen en afspoelen onder koud water. De plakken knolselderij moeten nog stevig aanvoelen.
Doe ze als ze goed afgekoeld zijn in een ziplock zak met de misosaus en wat citroensap. Sluit goed af en zorg dat de marinade goed verdeeld is over alle plakken knolselderij.
Laat minimaal 1 uur marineren (dat mag veel langer zijn, je kunt dit zelfs al een dag voordien doen, plaats dan wel in de koelkast).

Peterselie fijnhakken, mengen met pesto en kappertjes + wat citroensap of azijn van de kappertjes.

De plakken knolselder uit de marinade halen en goed droogdeppen met met keukenpapier.
Bak ze aan beide zijden 5 minuten in heet schuimende boter tot ze een mooie goud-bruine kleur hebben.
Strooi er tijdens het bakken wat zout, peper en paprikapoeder over.
Leg de steaks op de borden en doe er een lepel kappertjes-pesto op.

Knolselderij steak met kappertjes, peterselie en pesto

Ingrediënten voor Knolselderij steak met kappertjes, peterselie en pesto

Bereiding van Knolselderij steak met kappertjes, peterselie en pesto






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.