Gemengd gehaktburgers met Emmenthaler en gegrilde aubergine Samenstelling: Voor de burgers Gemengd gehakt (rund - varken ei paneermeel geraspte Emmenthaler zout, peper, nootmuskaat Voor de aubergine: aubergines olijfolie knoflookpoeder Voor de saus: Boursin culinaire witte wijn room bindmiddel Bereiding Gemengd gehakt (rund – varken) aanmaken met zout, peper, nootmuskaat, ei, paneermeel en geraspte Emmenthaler. Na mengen moet het vlees vast aanvoelen en goed te vormen zijn. Maak de burgergers niet te dik want het vlees moet goed te doorbraden zijn. Wentel ze goed door paneermeel en plaats ze nog een uurtje (langer mag ook) in de koeling. Aubergines in lange plakken snijden van min. 0,5 cm. Olijfolie mengen met knoflookpoeder en bedruip met behulp van een keukenkwastje de aubergineplakjes aan beide zijden met deze olie en grill ze aan beide zijden. Verwijder het loshangend paneermeel en braad de burgers in boter met een scheutje arachideolie op een matig vuur. Voor de saus: Boursin ...