Gemengd gehaktburgers met Emmenthaler en gegrilde aubergine




Gemengd gehaktburgers met Emmenthaler en gegrilde aubergine

Samenstelling:
Voor de burgers
Gemengd gehakt (rund - varken
ei
paneermeel
geraspte Emmenthaler
zout, peper, nootmuskaat

Voor de aubergine:
aubergines
olijfolie
knoflookpoeder

Voor de saus:
Boursin culinaire
witte wijn
room
bindmiddel

Bereiding

Gemengd gehakt (rund – varken) aanmaken met zout, peper, nootmuskaat, ei, paneermeel en geraspte Emmenthaler. Na mengen moet het vlees vast aanvoelen en goed te vormen zijn.

Maak de burgergers niet te dik want het vlees moet goed te doorbraden zijn.

Wentel ze goed door paneermeel en plaats ze nog een uurtje (langer mag ook) in de koeling.

Aubergines in lange plakken snijden van min. 0,5 cm. Olijfolie mengen met knoflookpoeder en bedruip met behulp van een keukenkwastje de aubergineplakjes aan beide zijden met deze olie en grill ze aan beide zijden.

Verwijder het loshangend paneermeel en braad de burgers in boter met een scheutje arachideolie op een matig vuur.

Voor de saus: Boursin cuisine aanmaken met wat witte wijn en room  en op een zacht vuurtje verwarmen, eventueel iets bijbinden.


Reacties