Gemengd gehaktburgers met Emmenthaler en gegrilde aubergine
Gemengd gehakt (rund – varken) aanmaken met zout, peper,
nootmuskaat, ei, paneermeel en geraspte Emmenthaler. Na mengen moet het vlees
vast aanvoelen en goed te vormen zijn.
Maak de burgergers niet te dik want het vlees moet goed te
doorbraden zijn.
Wentel ze goed door paneermeel en plaats ze nog een uurtje (langer mag ook) in de koeling.
Aubergines in lange plakken snijden van min. 0,5 cm.
Olijfolie mengen met knoflookpoeder en bedruip met behulp van een keukenkwastje
de aubergineplakjes aan beide zijden met deze olie en grill ze aan beide
zijden.
Verwijder het loshangend paneermeel en braad de burgers in
boter met een scheutje arachideolie op een matig vuur.
Voor de saus: Boursin cuisine aanmaken met wat witte wijn en
room en op een zacht vuurtje verwarmen,
eventueel iets bijbinden.
Reacties