Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Pizza-oventje

De verleiding aan goed keukenmateriaal en apparaten kan ik moeilijk weerstaan. Nu bereid ik heel regelmatig pizza's en de eters ervan vinden die meestal erg oké. Zelf ben ik nooit zo tevreden geweest over de pizzabodems en ik weet allang genoeg dat dat komt door de gewone huishoudoven. Was al meerdere keren advertenties en recensie tegengekomen over de G3Ferrari pizza-oven en had me er eigenlijk al lang van overtuigd dat dat ding maar eens aangeschaft moest worden. Voila, het is er van gekomen. Geen excuses meer voor een slechte pizzabodem.

Lavazza Amodo Mio

Was altijd een koffiedrinker van de grote mok, wel 10 per dag. Slechts een enkele keer kon men mij verleiden met een espresso. Senseo was de beste uitvinding in de wereld van de koffie. De anti Senseo stemmingmakerij van de zogenaamde 'connaisseurs' laat ik nog steeds ver achter mij. Naarmate de Nespresso steeds meer aan terrein won en ik er af en toe een consumeerde,kreeg ik toch steeds meer de smaak te pakken. Toch maar aangeschaft zo'n capsule -espresso apparaat, geen Nespresso (houd er niet van om capsules via internet te bestellen) maar wel eentje van Lavazza . De capsules kan ik kopen in de stad bij het ItaliePunt . De tijden van de vele mokken koffie per dag lijken nu wel voorbij, de hoeveelheid cafeïne is er zeker niet op verminderd.

Boek Smaakmakend

Een voortreffelijk boek over geur(verlies) en smaak. Soms wel erg gedetailleerde medisch technische informatie over het reukzintuig. Vooral interessant is naar het einde van het boek, de relatie tussen nieuwe culinaire technieken en alle zintuigen. Van de uitgeverij Recensie van 8weekly

Stoofpeertjes

Mijn allerbeste stoofpeertjes. In combinatie met zuurkool of witlof of spruitjes is deze in rode wijn met specerijen gepocheerde Gieser Wildeman een bijzonder deelgerecht.

Spitskool in tajine

Spitskool in tajine Ingrediënten (voor 4 personen) 1 spitskool 75 gram room zout, peper, nootmuskaat 1 eetlepel bindmiddel Bereiding Room in de tajine verwarmen. Buitenste bladeren van de spitskool verwijderen. De groente wassen, in de lengte in vier snijden. Harde kern eruit snijden en de bladeren in zeer fijne reepjes snijden. Bij de room in de tajine doen, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en alles goed mengen. Onder deksel 15 minuten laten smoren. Indien nodig bindmiddel toevoegen en nog een minuutje laten sudderen. Op smaak brengen.

saffraan

Rechts, saffraan zoals we die hier kopen, links saffraan zoals gekocht bij botanische tuin op Bali. Zie ook: http://passie.horeca.nl/content/17157/Saffraan.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Saffraan

nootmuskaat

Links nootmuskaat zoals we die hier kopen, rechts nootmuskaat in de dop zoals gekocht bij een botanische tuin op Bali. zie ook: http://passie.horeca.nl/content/17163/Nootmuskaat.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Nootmuskaat