Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Vegetarische cassoulet

  Cassoulet een stoofgerecht uit de Languedoc met als basis witte bonen en de afwerking in de oven voor een smaakvolle krokante korst. Dit is een vegetarische versie van de wereldberoemde Franse cassoulet. Recept vegetarische cassoulet

Waterzooi van asperges en Noordzeegarnaal

  Waterzooi, een gerecht dat kan doen denken aan een maaltijdsoep of een stoverij. We kennen het in vele vormen en dan vooral met kip of vis. In deze waterzooi spelen asperges de hoofdrol. En asperges in combinatie met garnalen is altijd een succes. Voor het recept: dubbelklik op de afbeelding.

Stamppot rucola met speklapje

Voor recept, klik op afbeelding of ga naar de website  

Abrikozenvlaai

  Klik op de afbeelding voor het recept.

Asperge-ham in kaassaus

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Witte asperges Niet te dik gesneden achterham 30 gram boter 30 gram bloem 0,5 liter melk zout, peper, nootmuskaat 75 gram geraspte pittige kaas Bereiding: Asperges schillen en samen met de schillen het harde achterstuk verwijderen. Asperges beetgaar koken. Bechamelsaus bereiden. Rol de asperges per twee of drie stuks (naargelang de dikte van de asperges) in een plak ham en leg ze in een ingeboterde ovenschaal. Maak een bechamelsaus en breng deze op smaak. bestrooi de ham rolletjes licht met de geraspte kaas en doe daar de bechamelsaus over heen. Plaats in de oven tot alles goed heet is.. Dit gerecht mag licht gegratineerd zijn maar dat hoeft niet.

Puddingbroodjes

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper. Ingrediënten: Briochedeeg: 500 gram mix voor luxebrood (Aveve of Soezie) 210 gram water 20 gram verse gist (of 10 gram droge gist) 40 gram boter 5 gram zout Banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 50 gram custardpoeder (puddingpoeder) 100 gram suiker 1 eidooier 1 ei poedersuiker Bereiding: Breng 4 del melk aan de kook. Meng 1 dl melk met custardpoeder, suiker en eidooier. Doe dit mengsel al roerend met een garde bij de kokende melk en laat even zachtjes koken. Laat deze banketbakkersroom afkoelen en roer regelmatig door zodat die niet een vaste stijve massa wordt. Maak een soepel deeg en laat dit een half uur afgedekt rusten op een warme plaats (minstens kamertemperatuur). Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes, schik ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze iets plat. Laat op een warme plaats rijzen afgedekt met plastic en een theedoek gedurende 35 tot 60 minuten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een rooster dat je boven de bakpl...

Kip met curry van witlof en appel

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten Braadkip: Braadkip zout, peper, paprikapoeder braadboter Curry: spekblokjes appel witlof kerriepoeder bloem witte wijn kippenbouillon room zout en peper peterselie Aardappel- knolselderpuree: Kruimige aardappels Knolselder (helft van de aardappels) zout, peper, nootmuskaat room Bereiding: Oven aanzetten op 160 graden (onder en bovenwarmte, geen hete lucht). Kip droogdeppen met keukenpapier en aan alle zijden goed kruiden (inwrijven). In een braadpan met boter op het vuur de kip aan alle zijden kleuren. De kip in de open braadpan in de oven plaatsen. Witlof schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden. Appel(s) schillen, klokhuis verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Na een half uur braadtijd de spekblokjes bij de kip voegen en terug in de oven plaatsen. Na nog eens 15 minuten witlof en appel toevoegen en nog eens 15 minuten in de hete oven. Aardappels aan de kook brengen in licht gezout...