Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Champignonragout

  Ingrediënten: 2 sjalotten, 1 rode ui, 3 teentjesknoflook,  olijfolie, klontje boter, 250 gram champignons,  2 dl rode wijn, 0,5 dl Madeira, bouillonblokje, laurier, tijm, zout en peper,  bindmiddel voor bruine sauzen Bereiding: Ui, sjalot en knoflook versnipperen. aanfruiten Met de helft van de rode wijn, tijm en laurier zachtjes laten inkoken. Champignons in de helft of in vier snijden. Bakken in olie + boter. Met de helft van de rode wijn 10 minuten tegen het kookpunt houden. Bereiding ui, sjalot, knoflook toevoegen + bouillonblokje + laurier, zout en peper en klein scheutje water ==> zachtjes koken. Binden en Madeira toevoegen. Op smaak brengen en afwerken met peterselie.

Druivenbladeren gevuld met gehakt en rijst (dolma's)

 

Kiptevreefilet met sinaasappel

 

Kip met sinaasappel (Poulet à l'orange)

 

Andijvie à la crème

 

Gerookt kabeljauwhaasje met witlof en vis-kerriesaus

  Ingrediënten: kabelajauwhaasjes citroen olijfolie zout en peper boter licht gekarameliseerd witlof (zie recept) Voor de saus: boter bloem kerriepoeder visbouillon witte wijn (ik gebruik sake) room gembersiroop of mirin Bereiding: Kabeljauwfilets een half uurtje marineren met wat citroensap, olijfolie, zout en peper. Saus bereiden: Boter smelten, bloem en kerriepoeder toevoegen en op een zacht vuurtje laten drogen  (af en toe omscheppen). Visbouillon en witte wijn toevoegen en al roerend met een garde aan de kook brengen. Room en gembersiroop of Mirin toevoegen en op smaak brengen. Let op, de suas moet licht gebonden zijn, gebruik dus niet te veel roux (boter en bloem). Licht gekarameliseerd witlof bereiden (zie recept). Rookpan verwarmen en houtmot klaar zetten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Kabeljauwhaasjes droogdeppen met keukenpapier en 15 minuten roken. Doe de gerookte kabeljauwhaasjes over in een geboterde ovenschaal en plaats nog 10 minuten in de hete oven. Serveer...

Ansjovistapenade

  Ingrediënten:  Groene en zwarte olijven, zonder pit een heel klein beetje knoflook en rode peper ansjovis olijfolie   Bereiding: Alle ingrediënten in een keukenmachine of blender of met een staafmixer niet te fijn malen.