Doorgaan naar hoofdcontent

Crystal Award

Afbeelding: Edouard Manet, In het café

Leffe Blond wint nooit eerder uitgereikte Crystal Award. Nu vind ik persoonlijk Leffe Blond een behoorlijk goed bier, zelfs zo goed dat het mijn al jarenlang standhoudende huismerk Hoegaarden Grand Cru doet wankelen. Tijdens mijn Europese reisjes dit jaar, viel het me ook op hoe populair Leffe Blond geworden is de laatste tijd. Maar goed, die Crystal Award, uitgereikt door het ITQI trok mijn aandacht en dus heb ik de website van dit instituut eens goed doorgenomen. Wat een belachelijke prijs en wat een verschrikkelijk instituut, Europese bureaucratie ten top! 601 producten werden aan het instituut voorgesteld en door een jury van deskundigen beoordeeld, heel transparant allemaal, na te gaan op hun website. Maar ... 601 producten uit de voedings- en drankensector wereldwijd, dat stelt toch helemaal niets voor. Bedrijven krijgen de mogelijkheid hun product zelf voor te stellen. 601 producten en als je goed kijkt naar de lijst, zijn daar dikwijls 4 of 5 producten bij van 1 bedrijf. Bovendien, stel dat er een procedure zou moeten uitgedokterd worden om tot een meer representatieve beoordelingsronde te komen, hoeveel tijd en juryleden heb je dan nodig? Leffe Blond kan dan een uitstekend product zijn, die prijs stelt voor de consument helemaal niets voor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.