Gastronomie, gezondheid en budget (1)

Afbeelding: hoofdgerecht (kalfsschenkel) in restaurant Le Terroir te Praag tijdens ons weekend daar deze zomer.

Normaal neem ik tijdens de zomerperiode een behoorlijk lange zomerstop met mijn culinaire website. Dat komt omdat we de laatste jaren verre en intensieve reizen maken. Dit jaar is onze reis (naar Indonesië) echter niet doorgegaan wegens ziekte, we hebben op het laatste moment moeten annuleren. De zomerstop die voorzien was tot 20 september, is dus niet van toepassing. Vandaag dus maar weer begonnen met de weekemenu's en het wekelijkse nieuwe recept. Deze week: Bospeentjes met koriander en peterselie:

Bospeentjes met koriander en peterselie
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 bussel bospeentjes (niet al te groot)
40 gram boter
30 gram koriander
30 gram peterselie
zout en peper

Bereiding
Het loof tot op 2 cm van de wortelen afsnijden.
De bospeentjes dunschillen en wassen.
In 15 minuten beetgaar stomen of in een beetje licht gezouten water 10 minuten zachtjes koken.
Intussen koriander en peterselie wassen, blaadjes afplukken en grof hakken.
De bospeentjes goed laten uitlekken en de boter er in kleine klontjes over verdelen.
Zout en peper, koriander en peterselie er over strooien en even omschudden.
Direct opdienen.

Reacties

Anoniem zei…
he leo,
ik wist helemaal niet dat je een nieuwe weblog bij ging houden... ziet er mooi uit. leuk met die schilderijen en plaatjes!
Grappig trouwens, nicole had ook een mailtje gestuurd over de week van de smaak! en die lamsbout smaakte prima! tot snel! liefs meyke