Handige downloads (1)

Afbeelding: Joachim Beuckelaer, De vier elementen: vuur

Dat je zowat alle nuttige informatie op het internet kan vinden is allang geen nieuws meer. Belangrijker is dat bij al die informatie het steeds moeilijker wordt het kaf van het koren te scheiden. Hieronder vind je enkele handige PDF brochures over vlees.

  • Folder Voedingscentrum "Wijzer met vlees": deze folder geeft informatie over keurmerken, diergeneesmiddelen, BSE, fanels en feiten over vlees, juiste bewaar en verwerkingsmethode enz.
  • Vleeswijzer van het Voedingscentrum: De Vleeswijzer geeft u praktische informatie
    over het bewaren, bereiden, het energie en vetgehalte van vlees.
  • Vlees en vleesvervangers, een brochure van de vleessector zelf, maar met goede informatie. Blijkbaar is de vleessector er zich goed bewust van geworden dat een grote groep consumenten niet meer overtuigd is van de noodzaak van vlees en steeds vaker kiezen voor maaltijden met minder of zonder vlees, zonder daarom vegetariër te zijn. Met deze brochure speelt de vleessector daar handig op in. Men gaat enerzijds een beetje in de verdediging door de aloude goede eigenschappen van vlees, die vroeger buiten kijf stonden maar nu steeds meer ter discussie staan, aan te prijzen en anderzijds de nieuwe wetenschappelijke bevindingen toch mee te nemen. Verder bevat deze brochure ook nog enkele mooie recepten.

Reacties