Doorgaan naar hoofdcontent

Handige downloads (1)

Afbeelding: Joachim Beuckelaer, De vier elementen: vuur

Dat je zowat alle nuttige informatie op het internet kan vinden is allang geen nieuws meer. Belangrijker is dat bij al die informatie het steeds moeilijker wordt het kaf van het koren te scheiden. Hieronder vind je enkele handige PDF brochures over vlees.

  • Folder Voedingscentrum "Wijzer met vlees": deze folder geeft informatie over keurmerken, diergeneesmiddelen, BSE, fanels en feiten over vlees, juiste bewaar en verwerkingsmethode enz.
  • Vleeswijzer van het Voedingscentrum: De Vleeswijzer geeft u praktische informatie
    over het bewaren, bereiden, het energie en vetgehalte van vlees.
  • Vlees en vleesvervangers, een brochure van de vleessector zelf, maar met goede informatie. Blijkbaar is de vleessector er zich goed bewust van geworden dat een grote groep consumenten niet meer overtuigd is van de noodzaak van vlees en steeds vaker kiezen voor maaltijden met minder of zonder vlees, zonder daarom vegetariër te zijn. Met deze brochure speelt de vleessector daar handig op in. Men gaat enerzijds een beetje in de verdediging door de aloude goede eigenschappen van vlees, die vroeger buiten kijf stonden maar nu steeds meer ter discussie staan, aan te prijzen en anderzijds de nieuwe wetenschappelijke bevindingen toch mee te nemen. Verder bevat deze brochure ook nog enkele mooie recepten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.