Doorgaan naar hoofdcontent

Basmatirijst met ricotta-tomatensaus en gegrilde aubergine



 

Ingrediënten:

Aubergine

paprikapoeder

zout en peper

oregano

basmatirijst

olijfolie

laurierblad

ui

knoflook

rode peper

salie (gedroogd)

tomatenpuree

witte wijn

bouillon

ricotta

geraspte Parmezan


Bereiding:

Ui, knoflook en rode peper fijnhakken en aanfruiten met salie in olie.

Bevochtigen met witte wijn en bouillon. Tien minuten zachtjes laten sudderen.


Aubergine over de lengte in plakken van 0,5 cm snijden en aan beide zijden bestrooien met zout. Op keukenpapier leggen zodat het vocht absorbeert.

Kruidenmengsel maken van peper, oregano, paprikapoeder en olijfolie.


Basmatirijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik was de rijst in een zeef tot het doorlopende water helder is. Om de rijst in de multicooker te bereiden doe ik 1 deel rijst op 1 deel water (of bouillon) in de Crockpot Express en activeer het rijstprogramma op 3 minuten met quick release.


Doe enkele lepels ricotta bij de tomatensaus, maak fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en laat nog enkele minuten zachtjes onder het kookpunt sudderen en breng op smaak.


Verhit de grill en bestrijk de aubergineplakken met de kruidenolie. Als de grill heet genoeg is, de aubergines grillen tot gaar en mooi gekleurd.


Dien het gerecht op met geraspte Parmezaanse kaas.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.