Ingrediënten:
Aubergine
paprikapoeder
zout en peper
oregano
basmatirijst
olijfolie
laurierblad
ui
knoflook
rode peper
salie (gedroogd)
tomatenpuree
witte wijn
bouillon
ricotta
geraspte Parmezan
Bereiding:
Ui, knoflook en rode peper fijnhakken en aanfruiten met salie in olie.
Bevochtigen met witte wijn en bouillon. Tien minuten zachtjes laten sudderen.
Aubergine over de lengte in plakken van 0,5 cm snijden en aan beide zijden bestrooien met zout. Op keukenpapier leggen zodat het vocht absorbeert.
Kruidenmengsel maken van peper, oregano, paprikapoeder en olijfolie.
Basmatirijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik was de rijst in een zeef tot het doorlopende water helder is. Om de rijst in de multicooker te bereiden doe ik 1 deel rijst op 1 deel water (of bouillon) in de Crockpot Express en activeer het rijstprogramma op 3 minuten met quick release.
Doe enkele lepels ricotta bij de tomatensaus, maak fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en laat nog enkele minuten zachtjes onder het kookpunt sudderen en breng op smaak.
Verhit de grill en bestrijk de aubergineplakken met de kruidenolie. Als de grill heet genoeg is, de aubergines grillen tot gaar en mooi gekleurd.
Dien het gerecht op met geraspte Parmezaanse kaas.
Reacties