Ingrediënten:
3 eieren
140 gram kristalsuiker
vanille aroma (Dr Oetker)
rasp van 1 sinaasappel
175 gram zelfrijzende bloem
snufje zout
130 gram boter
Van dit deeg kun je ongeveer 60 stuks mini madeleines maken (drie treetjes van 20 stuks). Je kunt het bakken van de madeleines gemakkelijk over verschillende tijdstippen verdelen.
Bereiding:
Boter smelten.
Eieren met de suiker in keukenmachine opkloppen tot een stabiel luchtige massa.
Zout, sinaasappelras, vanille en gezeefde bloem door de eierschuim spatelen (in de keukenmachine, garde vervangen door roer-spatel).
Als laatste de gesmolten boter en delen door het deeg roeren.
Doe het deeg in een koelkastdoos en dek af. Laat het deeg 1 à 2 uur rusten. Je kunt het deeg ook langer van te voren maken en bijvoorbeeld in delen gebruiken.
Zet de oven op 200 graden.
Doe in de silicone madeleinevormpjes een theelepeltje deeg en plaats in de oven voor ongeveer 12 minuten.
Haal ze direct uit de vormpjes.
Reacties