Doorgaan naar hoofdcontent

Mini madeleines

 

Mini madeleines

Ingrediënten:

3 eieren

140 gram kristalsuiker

vanille aroma (Dr Oetker)

rasp van 1 sinaasappel

175 gram zelfrijzende bloem

snufje zout

130 gram boter


Van dit deeg kun je ongeveer 60 stuks mini madeleines maken (drie treetjes van 20 stuks). Je kunt het bakken van de madeleines gemakkelijk over verschillende tijdstippen verdelen.


Bereiding:

Boter smelten.

Eieren met de suiker in keukenmachine opkloppen tot een stabiel luchtige massa.

Zout, sinaasappelras, vanille en gezeefde bloem door de eierschuim spatelen (in de keukenmachine, garde vervangen door roer-spatel).

Als laatste de gesmolten boter en delen door het deeg roeren.

Doe het deeg in een koelkastdoos en dek af. Laat het deeg 1 à 2 uur rusten. Je kunt het deeg ook langer van te voren maken en bijvoorbeeld in delen gebruiken.

Zet de oven op 200 graden.

Doe in de silicone madeleinevormpjes een theelepeltje deeg en plaats in de oven voor ongeveer 12 minuten.

Haal ze direct uit de vormpjes.


Mini madeleines


Mini madeleines


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.