Doorgaan naar hoofdcontent

Schelvisfilet op vel gebakken met fijne groenten en pommes duchesse

 



Ingrediënten:

Ui
bleekselderij
venkel
wortel
champignons
witte wijn
visbouillon
room
schelvisfilet
boter
zout en peper

Aardappelen kruimig
boter
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:

Champignons in plakjes snijden, de andere groenten fijnsnijden.
Aardappelen gaar koken of stomen, even drogen (opschudden), pureren met een flinke klont boter en kruiden.
De gepureerde aardappelen laten afkoelen.
De groenten aanstoven in boter, witte wijn en visbouillon toevoegen tot de groenten net onderstaan. Zachtjes laten inkoken, op smaak brengen en afwerken met een scheutje room.
De bakplaat verhitten en er boter op smelten (verhitten).
Vorm van de aardappelpuree platte ronde plakjes en bak ze aan beide zijden.
De visfilets goed droogdeppen met keukenpapier, kruiden en eveneens op de bakplaat bakken (eerst de velkant).









Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.