Vissoep met stokbrood en rouille

 

Vissoep met stokbrood en rouille

Ingrediënten:

Voor de soep:

ui

wortel

selder

rode paprika

champignons

rode peper

olijfolie

boter

tomatenpuree

witte wijn

visbouillon

larier

zout en peper

zalmfilet

kabeljauwfilet

peterselie


Stokbrood: zie recept stokbrood


Rouille:

eidooiers

citroensap

tomatenpuree

knoflook

zout, cayennepeper

saffraan

olijfolie


Bereiding:

Groenten in de gewenste vorm snijden (niet te grof en niet te fijn) en aanfruiten in olie en boter.

Tomatenpuree toevoegen en twee minuten al roerend mee verhitten.

Witte wijn, visbouillon en laurier toevoegen en 20 minuten zachtjes laten sudderen.


Ondertussen de rouille maken:

Knoflook fijn versnipperen.

Eidooiers met zout, cayennepeper, tomatenpuree en saffraan losroeren en beetje bij beetje olijfolie er door roeren.

Op smaak brengen met citroensap en zout. Knoflook er door roeren en afgedekt 10 tot 15 minuten laten staan.


Vis in niet te kleine blokjes snijden en bij de soep voegen. Vijf minuten zachtjes verhitten tegen het kookpunt.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Vissoep

Vissoep met stokbrood en rouille


Vissoep met stokbrood en rouille


Reacties