Ingrediënten:
Voor de soep:
ui
wortel
selder
rode paprika
champignons
rode peper
olijfolie
boter
tomatenpuree
witte wijn
visbouillon
larier
zout en peper
zalmfilet
kabeljauwfilet
peterselie
Stokbrood: zie recept stokbrood
Rouille:
eidooiers
citroensap
tomatenpuree
knoflook
zout, cayennepeper
saffraan
olijfolie
Bereiding:
Groenten in de gewenste vorm snijden (niet te grof en niet te fijn) en aanfruiten in olie en boter.
Tomatenpuree toevoegen en twee minuten al roerend mee verhitten.
Witte wijn, visbouillon en laurier toevoegen en 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Ondertussen de rouille maken:
Knoflook fijn versnipperen.
Eidooiers met zout, cayennepeper, tomatenpuree en saffraan losroeren en beetje bij beetje olijfolie er door roeren.
Op smaak brengen met citroensap en zout. Knoflook er door roeren en afgedekt 10 tot 15 minuten laten staan.
Vis in niet te kleine blokjes snijden en bij de soep voegen. Vijf minuten zachtjes verhitten tegen het kookpunt.
Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.
Reacties