Doorgaan naar hoofdcontent

Vissoep met stokbrood en rouille

 

Vissoep met stokbrood en rouille

Ingrediënten:

Voor de soep:

ui

wortel

selder

rode paprika

champignons

rode peper

olijfolie

boter

tomatenpuree

witte wijn

visbouillon

larier

zout en peper

zalmfilet

kabeljauwfilet

peterselie


Stokbrood: zie recept stokbrood


Rouille:

eidooiers

citroensap

tomatenpuree

knoflook

zout, cayennepeper

saffraan

olijfolie


Bereiding:

Groenten in de gewenste vorm snijden (niet te grof en niet te fijn) en aanfruiten in olie en boter.

Tomatenpuree toevoegen en twee minuten al roerend mee verhitten.

Witte wijn, visbouillon en laurier toevoegen en 20 minuten zachtjes laten sudderen.


Ondertussen de rouille maken:

Knoflook fijn versnipperen.

Eidooiers met zout, cayennepeper, tomatenpuree en saffraan losroeren en beetje bij beetje olijfolie er door roeren.

Op smaak brengen met citroensap en zout. Knoflook er door roeren en afgedekt 10 tot 15 minuten laten staan.


Vis in niet te kleine blokjes snijden en bij de soep voegen. Vijf minuten zachtjes verhitten tegen het kookpunt.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.


Vissoep

Vissoep met stokbrood en rouille


Vissoep met stokbrood en rouille


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.