Ingrediënten:
Gemengd gehakt
zout, peper, nootmuskaat
ei
paneermeel
Chinese kool/ spitskool
boter
Tomato frito
vleesjus
Bereiding:
Haal de koolbladeren zo intact mogelijk van de stronk en blancheer ze in kleine hoeveelheden gedurende ongeveer 3 minuten tot de nerven zacht en buigzaam zijn.
Direct afkoelen in koud water en goed laten uitlekken.
Maak het gehakt aan met de kruiden, ei en wat paneermeel en vorm er niet te grote iets wat langwerpige ballen van.
Rol het gehakt in de koolbladeren en druk iets plat.
Schik de rolletjes in een geboterde ovenschaal en doe er enkele klontjes boter overheen.
Plaats in een voorverwarmde oven op 200 graden, 20 `a 25 minuten.
Maak intussen een saus van tomato frito en wat vleesjus.
Tijdens het braadproces komt er vocht en vet vrij, verwijder dat na 20 minuten zoveel mogelijk en voeg dan de saus toe. Plaats nog eens 5 à 10 minuten in de oven.
Reacties