Doorgaan naar hoofdcontent

Koolrolletjes met gehakt uit de oven

 

Koolrolletjes met gehakt uit de oven

Ingrediënten:

Gemengd gehakt

zout, peper, nootmuskaat

ei

paneermeel

Chinese kool/ spitskool

boter

Tomato frito

vleesjus


Bereiding:

Haal de koolbladeren zo intact mogelijk van de stronk en blancheer ze in kleine hoeveelheden gedurende ongeveer 3 minuten tot de nerven zacht en buigzaam zijn.
Direct afkoelen in koud water en goed laten uitlekken.
Maak het gehakt aan met de kruiden, ei en wat paneermeel en vorm er niet te grote iets wat langwerpige ballen van.
Rol het gehakt in de koolbladeren en druk iets plat.
Schik de rolletjes in een geboterde ovenschaal en doe er enkele klontjes boter overheen.
Plaats in een voorverwarmde oven op 200 graden, 20 `a 25 minuten.
Maak intussen een saus van tomato frito en wat vleesjus.
Tijdens het braadproces komt er vocht en vet vrij, verwijder dat na 20 minuten zoveel mogelijk en voeg dan de saus toe. Plaats nog eens 5 à 10 minuten in de oven.



Koolrolletjes met gehakt uit de oven


Koolrolletjes met gehakt uit de oven


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.