Sperziebonen in spek, groentetajine en gebakken aardappels

 



Ingrediënten:

Sperziebonen

Ontbijtspek, niet te dun gesneden.

ui

wortel

champignons

olijfolie

witte wijn of sake

Tomato Frito (Heinz)

knoflook

rode peper

zout en peper

laurier

peterselie


Bereiding:

Sperziebonen 3/4 gaar koken (of stomen), afspoelen onde koud water en goed laten uitlekken.

Per rolletje het gewenste aantal sperziebonen (ik neem er 6) in spekplakjes rollen.


Uien in halve ringen, wortelen in dobbelsteentjes en champignons in vier snijden.

Rode peper en knoflook fijnhakken.

Olijfolie verhitten en hierin de groenten aanfruiten. Wijn, tomato frito, laurier, knoflook en rode peper toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 15 minuten.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.



Aardappels in gelijkmatige stukken snijden, mengen met een klein beetje olijfolie en in de airfryer bakken op 200 graden 12 minuten.

De spekrolletjes met sperziebonen bakken in de oven (190 graden)

 of op de bakplaat.




Reacties