Doorgaan naar hoofdcontent

Sperziebonen in spek, groentetajine en gebakken aardappels

 



Ingrediënten:

Sperziebonen

Ontbijtspek, niet te dun gesneden.

ui

wortel

champignons

olijfolie

witte wijn of sake

Tomato Frito (Heinz)

knoflook

rode peper

zout en peper

laurier

peterselie


Bereiding:

Sperziebonen 3/4 gaar koken (of stomen), afspoelen onde koud water en goed laten uitlekken.

Per rolletje het gewenste aantal sperziebonen (ik neem er 6) in spekplakjes rollen.


Uien in halve ringen, wortelen in dobbelsteentjes en champignons in vier snijden.

Rode peper en knoflook fijnhakken.

Olijfolie verhitten en hierin de groenten aanfruiten. Wijn, tomato frito, laurier, knoflook en rode peper toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 15 minuten.

Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.



Aardappels in gelijkmatige stukken snijden, mengen met een klein beetje olijfolie en in de airfryer bakken op 200 graden 12 minuten.

De spekrolletjes met sperziebonen bakken in de oven (190 graden)

 of op de bakplaat.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.