Crêpes Suzette
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 flensjes
3 sinaasappels
30 g. kristalsuiker
borrelglaasje Cognac
20 g. boter
Voorbereiding
Enkele dunne sinaasappelschillen (zonder wit, enkel het bovenste oranje laagje)fijnhakken (= zeste) Sinaasappels uitpersen.
Flensjes in vier vouwen (Let op: wanneer je gebruik maakt van kant en klare flensjes, moet je deze eerst even voorverwarmen daar ze anders bij het dichtvouwen kunnen scheuren)
Bereiding
Boter in pan laten smelten en suiker toevoegen.
Lichtjes laten carameliseren, een scheutje sinaasappelsap en de zeste toevoegen.
De dichtgevouwen flensjes hierop leggen en aan beide zijden goed verhitten.
Flamberen met Cognac en blussen met sinaasappelsap.
Alles nog even goed verhitten.
De flensjes op verwarmde borden leggen.
De saus tot dikte laten inkoken en over de flensjes doen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 flensjes
3 sinaasappels
30 g. kristalsuiker
borrelglaasje Cognac
20 g. boter
Voorbereiding
Enkele dunne sinaasappelschillen (zonder wit, enkel het bovenste oranje laagje)fijnhakken (= zeste) Sinaasappels uitpersen.
Flensjes in vier vouwen (Let op: wanneer je gebruik maakt van kant en klare flensjes, moet je deze eerst even voorverwarmen daar ze anders bij het dichtvouwen kunnen scheuren)
Bereiding
Boter in pan laten smelten en suiker toevoegen.
Lichtjes laten carameliseren, een scheutje sinaasappelsap en de zeste toevoegen.
De dichtgevouwen flensjes hierop leggen en aan beide zijden goed verhitten.
Flamberen met Cognac en blussen met sinaasappelsap.
Alles nog even goed verhitten.
De flensjes op verwarmde borden leggen.
De saus tot dikte laten inkoken en over de flensjes doen.
Reacties