Doorgaan naar hoofdcontent

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 flensjes
3 sinaasappels
30 g. kristalsuiker
borrelglaasje Cognac
20 g. boter

Voorbereiding
Enkele dunne sinaasappelschillen (zonder wit, enkel het bovenste oranje laagje)fijnhakken (= zeste) Sinaasappels uitpersen.
Flensjes in vier vouwen (Let op: wanneer je gebruik maakt van kant en klare flensjes, moet je deze eerst even voorverwarmen daar ze anders bij het dichtvouwen kunnen scheuren)

Bereiding
Boter in pan laten smelten en suiker toevoegen.
Lichtjes laten carameliseren, een scheutje sinaasappelsap en de zeste toevoegen.
De dichtgevouwen flensjes hierop leggen en aan beide zijden goed verhitten.
Flamberen met Cognac en blussen met sinaasappelsap.
Alles nog even goed verhitten.
De flensjes op verwarmde borden leggen.
De saus tot dikte laten inkoken en over de flensjes doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.