Ossenhaas in korst gevuld met duxelles
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram ossenhaas (filet pur)
45 gram boter
150 gram champignons
1 teentje knoflook
zout en peper
300 gram bladerdeeg
Bereiding
Ossenhaas kruiden met zout en peper en in hete boter aanbraden zodat alle zijden zijn dichtgeschroeid.
Iets laten afkoelen.
Ondertussen duxelles bereiden: ui, knoflook en champignons fijnhakken.
Dit mengsel fruiten in boter en gaar en droog laten worden, eveneens laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bladerdeeg op grootte uitrollen en hierop de ossenhaas schikken.
Duxelles op de ossenhaas uitstrijken.
Bladerdeeg om het vlees doen en goed dichtmaken, op een ingevette braadslede leggen.
Plaats 20 minuten in de hete oven.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties