Kalkoengebraad Orloff (4 personen)
500 gram kalkoengebraad
60 gram boter
zout en peper naar smaak
200 gram champignons
1 ui; 2 eetlepels paneermeel
120 gram achterham
100 gram belegen kaas in plakjes
150 gram geraspte pittige kaas
25 gram bloem
3,5 dl. melk.
Hulpmiddelen: Keukenmachine
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius
Bereiding:
Ui en champignons schoonmaken en heel fijn versnipperen in de keukenmachine. Dit mengsel aanfruiten in een eetlepel boter, kruiden met zout en peper en droog maken met paneermeel (op zacht vuurtje paneermeel door het mengsel roeren = duxelles). Kalkoengebraad inwrijven met zout en witte peper. Boter in een pan heet laten worden en hierin het kalkoengebraad aan alle zijden aanbraden. In hete oven plaatsen gedurende 30 minuten en regelmatig bedruipen met de braadboter. Ondertussen een Bechamelsaus maken: 20 gram boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en even laten drogen op een zacht vuurtje. Koude melk toevoegen en al roerende met een garde aan de kook laten komen, 1 minuut zachtjes laten koken terwijl men goed blijft roeren. De saus kruiden met witte peper en nootmuskaat en een klein beetje zout (de pittige kaas in dit gerecht is al zout). Het kalkoengebraad uit de oven nemen en in plakjes snijden. Iedere plak gebraad beleggen met een plakje ham, een goede eetlepel duxelles (champignonmengsel), een plakje kaas. Alle gevulde plakken kalkoengebraad tegen mekaar aanschikken op ovenschaal zodat opnieuw een gebraadvorm ontstaat. Oversausen met Bechamelsaus en bestrooien met de geraspte kaas. Het gerecht terug in de oven plaatsen tot de kaas een korstje heeft gevormd.
Serveren: Met aardappelkroketjes of gebakken aardappelen, een warme groentebereiding naar keuze.
500 gram kalkoengebraad
60 gram boter
zout en peper naar smaak
200 gram champignons
1 ui; 2 eetlepels paneermeel
120 gram achterham
100 gram belegen kaas in plakjes
150 gram geraspte pittige kaas
25 gram bloem
3,5 dl. melk.
Hulpmiddelen: Keukenmachine
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius
Bereiding:
Ui en champignons schoonmaken en heel fijn versnipperen in de keukenmachine. Dit mengsel aanfruiten in een eetlepel boter, kruiden met zout en peper en droog maken met paneermeel (op zacht vuurtje paneermeel door het mengsel roeren = duxelles). Kalkoengebraad inwrijven met zout en witte peper. Boter in een pan heet laten worden en hierin het kalkoengebraad aan alle zijden aanbraden. In hete oven plaatsen gedurende 30 minuten en regelmatig bedruipen met de braadboter. Ondertussen een Bechamelsaus maken: 20 gram boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en even laten drogen op een zacht vuurtje. Koude melk toevoegen en al roerende met een garde aan de kook laten komen, 1 minuut zachtjes laten koken terwijl men goed blijft roeren. De saus kruiden met witte peper en nootmuskaat en een klein beetje zout (de pittige kaas in dit gerecht is al zout). Het kalkoengebraad uit de oven nemen en in plakjes snijden. Iedere plak gebraad beleggen met een plakje ham, een goede eetlepel duxelles (champignonmengsel), een plakje kaas. Alle gevulde plakken kalkoengebraad tegen mekaar aanschikken op ovenschaal zodat opnieuw een gebraadvorm ontstaat. Oversausen met Bechamelsaus en bestrooien met de geraspte kaas. Het gerecht terug in de oven plaatsen tot de kaas een korstje heeft gevormd.
Serveren: Met aardappelkroketjes of gebakken aardappelen, een warme groentebereiding naar keuze.
Reacties