Doorgaan naar hoofdcontent

Kalkoengebraad Orloff

Kalkoengebraad Orloff (4 personen)
500 gram kalkoengebraad
60 gram boter
zout en peper naar smaak
200 gram champignons
1 ui; 2 eetlepels paneermeel
120 gram achterham
100 gram belegen kaas in plakjes
150 gram geraspte pittige kaas
25 gram bloem
3,5 dl. melk.

Hulpmiddelen: Keukenmachine

Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius

Bereiding:

Ui en champignons schoonmaken en heel fijn versnipperen in de keukenmachine. Dit mengsel aanfruiten in een eetlepel boter, kruiden met zout en peper en droog maken met paneermeel (op zacht vuurtje paneermeel door het mengsel roeren = duxelles). Kalkoengebraad inwrijven met zout en witte peper. Boter in een pan heet laten worden en hierin het kalkoengebraad aan alle zijden aanbraden. In hete oven plaatsen gedurende 30 minuten en regelmatig bedruipen met de braadboter. Ondertussen een Bechamelsaus maken: 20 gram boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en even laten drogen op een zacht vuurtje. Koude melk toevoegen en al roerende met een garde aan de kook laten komen, 1 minuut zachtjes laten koken terwijl men goed blijft roeren. De saus kruiden met witte peper en nootmuskaat en een klein beetje zout (de pittige kaas in dit gerecht is al zout). Het kalkoengebraad uit de oven nemen en in plakjes snijden. Iedere plak gebraad beleggen met een plakje ham, een goede eetlepel duxelles (champignonmengsel), een plakje kaas. Alle gevulde plakken kalkoengebraad tegen mekaar aanschikken op ovenschaal zodat opnieuw een gebraadvorm ontstaat. Oversausen met Bechamelsaus en bestrooien met de geraspte kaas. Het gerecht terug in de oven plaatsen tot de kaas een korstje heeft gevormd.

Serveren: Met aardappelkroketjes of gebakken aardappelen, een warme groentebereiding naar keuze.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.