Potgebraad met portsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram varkensgebraad of fricandeau
75 gram boter
2 uien
1 kleine bleekselderij
1 wortel
1/2 bosje peterselie
zout witte peper
1 takje tijm, 1 blaadje laurier
1 wijnglas rode port
Bereiding
Groenten schoonmaken en klein snijden.
Peterselie wassen en fijnhakken.
In braadpan boter verhitten en hierin het braadstuk dat gekruid is met zout en peper aan alle zijden aanbraden.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat even mee verhitten in de boter.
Een klein kopje water toevoegen.
Dek de braadpan niet helemaal met het deksel af en laat gedurende ongeveer 40 minuten op een zacht vuurtje gaar worden.
Haal het vlees uit de braadpan en dek af met aluminiumfolie.
Voeg de Porto aan het braadvocht toe en laat even inkoken
Tijm en laurier verwijderen.
Op een zacht vuurtje de saus binden met stukjes ijskoude boter terwijl men goed roert met een garde.
Het vlees in plakken snijden en oversausen.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes of aardappelkroketten en groenten naar keuze.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties