Potgebraad met portsaus

Potgebraad met portsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram varkensgebraad of fricandeau
75 gram boter
2 uien
1 kleine bleekselderij
1 wortel
1/2 bosje peterselie
zout witte peper
1 takje tijm, 1 blaadje laurier
1 wijnglas rode port

Bereiding
Groenten schoonmaken en klein snijden.
Peterselie wassen en fijnhakken.
In braadpan boter verhitten en hierin het braadstuk dat gekruid is met zout en peper aan alle zijden aanbraden.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat even mee verhitten in de boter.
Een klein kopje water toevoegen.
Dek de braadpan niet helemaal met het deksel af en laat gedurende ongeveer 40 minuten op een zacht vuurtje gaar worden.
Haal het vlees uit de braadpan en dek af met aluminiumfolie.
Voeg de Porto aan het braadvocht toe en laat even inkoken
Tijm en laurier verwijderen.
Op een zacht vuurtje de saus binden met stukjes ijskoude boter terwijl men goed roert met een garde.
Het vlees in plakken snijden en oversausen.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes of aardappelkroketten en groenten naar keuze.

Reacties