Siberische ijsomelet
Ingrediënten (voor 4 personen)
120 gram biscuit of fijne cake
2 mandarijntjes
12 witte druiven
1 peer
1 appel
2 borrelglaasjes kirsch
1 liter roomijs
3 eieren
50 gram fijne kristalsuiker
Bereiding
Zorg dat de roomijs goed bevroren is, mag heel hard zijn.
Verwarm de oven op 250 graden.
Vruchtenmacedoine maken (uiteraard mogen er ook andere vruchten gebruikt worden dan de hierboven genoemde; wanneer men het zich wat makkelijker wil maken kan men ook geconserveerde vruchten gebruiken)
Plakken biscuit in een ovenvaste schaal schikken en bedrenken met kirsch.
Eiwitten van de dooiers scheiden en met de suiker tot een zeer stevig schuim kloppen.
De eidooiers onder het eiwitschuim spatelen.
De vruchtenmacedoine op de biscuit leggen.
de keiharde roomijs op biscuit met vruchten schikken.
Eierschuim snel over de roomijs spatelen en het geheel afstrijken met een paletmes zodat een mooi torentje ontstaat.
Bestrooien met poedersuiker.
In hete oven plaatsen om ei te laten garen en kleuren.
Flamberen met kirsch.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties