Winterdessert met drie citrusvruchten

Wintergratin met drie citrusvruchten
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 (roze) grapefruits
4 mandarijntjes
2 sinaasappels
4 eidooiers
75 gram suiker
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel rum
4 muntblaadjes

Bereiding
Ovengrill voorverwarmen.
Grapefruits en sinaasappels tot op het vruchtvlees schillen en met een scherp mesje de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uitsnijden. (= peler à vif).
Het vrijkomende sap opvangen.
Mandarijntjes pellen en de vruchten openbreken zodat de partjes als een bloem openvallen maar onderaan wel blijven samenhangen.
Leg op hittebestendige bordjes de partjes grapefruit en sinaasappel om en om en plaats in het midden het mandarijntje.
Eidooiers met het vrijgekomen sap en eventueel een klein beetje water op een vuurtje laten binden zonder aan de kook te laten komen terwijl men goed roert.
Van het vuur weg, suiker, crème fraîche en rum er doorroeren.
De vruchten met deze saus overgieten.
Onder de ovengrill laten glaceren tot een mooie goudbruine kleur wordt verkregen.
leg op ieder bord een blaadje munt.

Reacties