Doorgaan naar hoofdcontent

Gerookte eendenfilet met uienconfituur

Gerookte eendenfilet met uienconfituur
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram gerookte eendenfilet (magret de canard)
100 gram veldsla
0,5 kleine ui
3 eetlepels balsamico-azijn
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eetlepels uienconfituur
4 eetlepels pijnboompitten.
Vers gemalen zwarte peper

Bereiding
Vinaigrette maken:
Ui versnipperen goed mengen met azijn, suiker en olie.
Veldsla wassen en drogen.
Uienconfituur maken (of kopen, er zijn tegenwoordig best wel goede merken op de markt).
De vetrandjes van de eendenfilet verwijderen.
Pijnboompitten in een droge koekenpan op het vuur roosteren.
Een lepeltje uienconfituur in het midden van de bordjes schikken; daar omheen de veldsla.
Op de veldsla de vinaigrette doen en daarop de plakjes eendenfilet schikken.
Vers gemalen zwarte peper erover strooien.
Afwerken met de pijnboompitten.

Voor de uienconfituur:
Uienconfituur
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram rode ui
2 eetlepels boter
1,5 dl rode wijn
1 dl rode port
1 eetlepel suiker
zout en peper
1 takje tijm
1 laurierblad

Bereiding
Ui versnipperen en aanfruiten in de boter.
Bevochtigen met wijn en porto.
Tijm, laurier en suiker toevoegen.
Zachtjes laten inkoken tot alle vocht verdampt is, op smaak brengen met zout en peper.

Voedingswaarde per portie:

380 kcal, 8 gram eiwit, 34 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd vet, 14 gram koolhydraten en 1 gram vezel;

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.