Gerookte eendenfilet met uienconfituur

Gerookte eendenfilet met uienconfituur
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram gerookte eendenfilet (magret de canard)
100 gram veldsla
0,5 kleine ui
3 eetlepels balsamico-azijn
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eetlepels uienconfituur
4 eetlepels pijnboompitten.
Vers gemalen zwarte peper

Bereiding
Vinaigrette maken:
Ui versnipperen goed mengen met azijn, suiker en olie.
Veldsla wassen en drogen.
Uienconfituur maken (of kopen, er zijn tegenwoordig best wel goede merken op de markt).
De vetrandjes van de eendenfilet verwijderen.
Pijnboompitten in een droge koekenpan op het vuur roosteren.
Een lepeltje uienconfituur in het midden van de bordjes schikken; daar omheen de veldsla.
Op de veldsla de vinaigrette doen en daarop de plakjes eendenfilet schikken.
Vers gemalen zwarte peper erover strooien.
Afwerken met de pijnboompitten.

Voor de uienconfituur:
Uienconfituur
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram rode ui
2 eetlepels boter
1,5 dl rode wijn
1 dl rode port
1 eetlepel suiker
zout en peper
1 takje tijm
1 laurierblad

Bereiding
Ui versnipperen en aanfruiten in de boter.
Bevochtigen met wijn en porto.
Tijm, laurier en suiker toevoegen.
Zachtjes laten inkoken tot alle vocht verdampt is, op smaak brengen met zout en peper.

Voedingswaarde per portie:

380 kcal, 8 gram eiwit, 34 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd vet, 14 gram koolhydraten en 1 gram vezel;

Reacties