Cake met kersen

 

Cake met kersen

Ingrediënten:

200 gram boter (zacht op kamertemperatuur)

200 gram suiker

4 eieren

200 gram zelfrijzende bloem (gezeefd)

enkele druppels vanille aroma (Dr Oetker)

4 eetlepels kersen (krieken) op lichte siroop, uitgelekt.


Bereiding:

Oven verwarmen op 160 graden.

Boter zacht romig roeren in keukenmachine of met mixer.

Suiker goed door de zachte boter roeren en dan één voor één de eieren er door roeren.

Enkele druppels vanille-aroma en een snufje zout toevoegen.

De gezeefde bloem door het mengsel spatelen.

Cakevorm inboteren en de helft van het beslag erin doen.

Schik daarop de helft van de kersen (krieken), daar weer op de andere helft van het beslag en dan weer de laatste kersen.

Plaats een uur in de oven.

Laat 10 minuten afkoelen op een rooster in de cakevorm voor je de cake uit de vorm haalt. Laat verder afkoelen voor het aansnijden.


Cake met kersen


Reacties