Doorgaan naar hoofdcontent

Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes

 

Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes


Ingrediënten:

1 ui

2 teentjes knoflook

1 venkelknol

olijfolie

400 ngram rijst

olijfolie

1 liter bouillon

1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper

1 eetlepel boter


oude kaasschilfers


chipolataworstjes


Bereiding:

Ui en knoflook versnipperen.

Venkelknol in kleine blokjes snijden.

Ui en venkel aanfruiten in olie. (voor de CPE 'brown/sauté ')

Rijst even mee aanfruiten zodat alle rijstkorrels wat glazig worden. Dan tomatenpuree toevoegen en een minuutje al rtoerend mee verhitten.

Vuur temeperen (voor de CPE de functie 'brown/ sauté ' uitzetten door op de start/ stop knop d te drukken).

Bouillon toevoegen, goed roeren/ mengen, deksel en ventiel sluiten en het programma ŕice/ risotto activeren = 12 minuten bij lage druk.

Na de bereidingstijd onmiddellijk het ventiel openen (quick release) en even wachten tot alle stoom ontsnapt is om het deksel te openen.

Roer een klont boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper.


De chipolata worstjes mooi bruin en gaar bakken in een koekenpan of op een bakplaat tijdens de beridingstijd van de risotto.


Serveer de risotto met de kaasschilfers.


Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.