Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes

 

Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes


Ingrediënten:

1 ui

2 teentjes knoflook

1 venkelknol

olijfolie

400 ngram rijst

olijfolie

1 liter bouillon

1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper

1 eetlepel boter


oude kaasschilfers


chipolataworstjes


Bereiding:

Ui en knoflook versnipperen.

Venkelknol in kleine blokjes snijden.

Ui en venkel aanfruiten in olie. (voor de CPE 'brown/sauté ')

Rijst even mee aanfruiten zodat alle rijstkorrels wat glazig worden. Dan tomatenpuree toevoegen en een minuutje al rtoerend mee verhitten.

Vuur temeperen (voor de CPE de functie 'brown/ sauté ' uitzetten door op de start/ stop knop d te drukken).

Bouillon toevoegen, goed roeren/ mengen, deksel en ventiel sluiten en het programma ŕice/ risotto activeren = 12 minuten bij lage druk.

Na de bereidingstijd onmiddellijk het ventiel openen (quick release) en even wachten tot alle stoom ontsnapt is om het deksel te openen.

Roer een klont boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper.


De chipolata worstjes mooi bruin en gaar bakken in een koekenpan of op een bakplaat tijdens de beridingstijd van de risotto.


Serveer de risotto met de kaasschilfers.


Risotto bereid in de Crockpot Express met chipolataworstjes


Reacties